21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportErling Haaland, noua minune a fotbalului mondial

Erling Haaland, noua minune a fotbalului mondial

La prima partidă disputată în Champions League pentru noua sa formație, Borussia Dortmund, puștiul norvegian în vârstă de 19 ani a fost eroul grupării din nord-estul Germaniei, reușind să marcheze o „dublă” împotriva „milionarilor” de la Paris Saint-Germain.

Dar Haaland nu impresionează numai prin incredibilul simț al porții de care dă dovadă în fiecare meci, ci și prin calitățile sale de atlet. Cu ocazia meciului de la mijlocul săptămânii, atacantul sosit în această iarnă de la RB Salzburg a reușit un sprint demn de un campion la atletism. Norvegianul a făcut un sprint de 60 de metri în doar 6,64 secunde, în condițiile în care recordul mondial este de 6,34 secunde.

Prin comparație, dacă ar fi alergat la Campionatele Mondiale de atletism indoor din 2018, Erling Haaland ar fi obţinut cel mai bun timp în serie sa, iar în finală s-ar fi clasat pe locul opt. Timpul scos de acesta este cu atât mai impresionant cu cât a fost obţinut pe iarbă şi nu pe pista de atletism, cu încălţăminte specială. Iar asta în condiţiile în care Haaland are o înălţime de 1,94 m şi o greutate de 87 kg.

Graţie celor două reușite din meciul cu PSG, Haaland a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor actualei ediţii a Champions League, cu 10 goluri în 7 meciuri, la egalitate cu polonezul Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen.

Achiziționat de germani în schimbul unei sume „derizorii” – 20 de milioane de euro – Haaland a marcat până acum 11 goluri în 7 partide disputate pentru Borussia Dortmund. În total, de la startul acestui sezon, acesta a reușit să „scuture” plasele porților adverse de 39 de ori, în doar 29 de meciuri jucate.

Singurul jucător care a atins cota de 10 goluri la o vârstă mai fragedă în UEFA Champions League a fost francezul Kylian Mbappe, care avea 18 ani şi 11 luni când reușea acest lucru, în timp ce Haaland a izbutit performanţa la 19 ani şi 6 luni.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă