19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportEmil Boc: Mandatul unui premier este cel mai nesigur

Emil Boc: Mandatul unui premier este cel mai nesigur

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, la Realitatea TV, că mandatul său depinde de continuitatea majorităţii pro-guvernamentale din Parlament şi a precizat că, inclusiv din această perspectivă, postul său nu este unul sigur.

„Spre deosebire de mandatul unui primar, care este fix, de patru ani, mandatul primului minsitru este teoretic de 4 ani, el putând înceta şi pe parcurs, dar regula ar trebui să fie de 4 ani. Un fost oficial francez spunea că mandatul de prim-ministru este cel mai nesigur: ştii când începe, dar nu când se termină. Mandatul există atât timp cât există o majoritate în parlament”, a afimat Emil Boc.

Primul-ministru a insistat că preşedintele Traian Băsescu, deşi şi-a manifestat de mai multe ori preferinţa pentru un şef de Guvern independent politic, nu i-a cerut niciodată să demisioneze.

Emil Boc a amintit totodată că este pregătit pentru a-şi angaja din nou răspunderea în faţa Parlamentului şi pentru a continua reformele începute. „Dacă aş fi fost slab de înger, ar fi trebuit să nu rezist la nicio bătălie politică”, a punctat premierul.

 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă