18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportElena Udrea: Nu se poate spune că eu l-am dat afară din...

Elena Udrea: Nu se poate spune că eu l-am dat afară din PDL pe Cristian Preda

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a ţinut să precizeze, miercuri seara într-o emisiune a postului B1 TV că nu ea l-a dat afară din partid pe Cristian Preda, menţionând că despre postările europarlamentarului pe blog, nemulţumirile democrat liberalilor şi excluderea acestuia din partid au mai fost discuţii, scrie Agerpres.

 

”Despre excluderea lui Preda s-a tot discutat în PDL. Se discută de vreo doi ani ani (…). Luni 30 de membri au votat pentru excludere cu argumente. Nu putem vorbi că Elena Udrea l-a dat afară pe Preda. Nu poţi, când partidul are un candidat, să spui că nu votezi candidatul partidului. În acest caz poţi face politică dar în alt partid. Să nu cădem în capcana mitului femeii atotputernice. (…) Dacă mă duc la operă, mă duc cu Cristian Preda, dacă mă duc să câştig la primărie, mă duc cu Silviu Prigoană”, a spus Udrea.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că fiind cele mai grele alegeri pe care le-a avut partidul nu e nevoie de ”slăbiciuni” ori adversari în propria echipă. ”Am discutat cu Cristian Preda probabil mai mult decât au făcut-o alţi colegi. Făcea parte din organizaţia de Bucureşti. Preda a dorit mai degrabă să-şi facă imagine pe seama partidului”, a opinat Udrea.

Ea a infirmat zvonurile potrivit cărora Traian Băsescu ar fi participat, luni seara, la şedinţa PDL şi a adăugat că subiectele discutate în acea şedinţă au fost dezbătute ”fie în şedinţa BPN de la prânz, fie la PDL Bucureşti”. Totodată Udrea a spus că preşedintele ţine legătura cu partidul prin Emil Boc, sau Adriean Videanu când sunt subiecte economice: ”Nu există o regulă, dar există discuţii permanente cu PDL”, a adăugat şeful PDL Bucureşti.

Întrebată despre ”degradarea” vieţii din partid şi scăderea în procente a partidului Elena Udrea a subliniat că absenţa unui lider de talia lui Traian Băsescu, dar şi măsurile luate în timpul Guvernului Boc au costat partidul electoral. ”Norocul nostru este că niciun partid nu are un lider de talia lui Traian Băsescu. Emil Boc se compară cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. (…) Suntem un partid care a scăzut foarte mult ca urmare a măsurilor luate în guvernarea Emil Boc, măsuri care ne-au costat enorm”, a adăugat Udrea.

Referindu-se la plecările din partid ea a spus că ”foarte mulţi oportunişti care au venit în PDL când partidul a venit la putere acum se grăbesc să-l părăsească” şi a criticat ”vânătoarea” de primari şi preşedinţi de consilii judeţene. ”De regulă cine a plecat din PDL a plecat în Opoziţie şi sper să se întâmple la fel şi acum. Nu am fost de acord cu politica aceasta (n.r. de primire de noi membri proveniţi de la alte partide când eşti la putere). (…) Domnul Frunzăverde avea tendinţa de a pleca. Rareori a venit în forul politic să participe la conducerea PDL (…) În loc să ne creştem în partid candidaţii ne chinuim să-i luăm unii de la alţii”, a mai spus Elena Udrea.

Şeful PDL Bucureşti şi-a exprimat convingerea că partidul îşi va menţine cele două primării şi va obţine încă una, Primăria Capitalei dar şi un scor bun la Consiliul General, ceea ce înseamnă un procent peste media partidului la nivel naţional. ”Un scor bun pentru PDL, în ansamblu, ar fi un scor care începe cu 3 în alegerile generale. La Capitală un scor bun înseamnă peste media naţională a PDL. În alegerile locale sunt votaţi oamenii. PDL nu a fost pregătit pentru alegerile locale şi asta o spunem cu toţii iar motivul este că partidul s-a preocupat mai mult de guvernare. (…) Puteam să avem un candidat surpriză la Primăria Capitalei, dar asta însemna un candidat din afara partidului. Am mers pe candidatul cu cea mai mare şansă de câştig. Din toate analizele reiese că acesta este Silviu Prigoană. În alegerile pentru parlamentare din 2008 a avut peste 60%. Am ales să mergem cu cel mai dorit dintre bucureşteni”, a afirmat Udrea.

În context ea a negat că ar fi existat discuţii cu Ion Ţiriac sau cu Raed Arafat pentru o candidatură a acestora din partea PDL la alegerile pentru Primăria Capitalei şi a continuat spunând că din sondajele făcute şi din profilul candidaţilor a reieşit că bucureştenii nu-şi doresc niciun actor şi niciun candidat din show-bizz. ”Dr. Arafat a fost măsurat în sondaje, are o încredere de invidiat la nivelul Capitalei. L-ar fi învins pe Sorin Oprescu. Cred că Silviu Prigoană va câştiga. Sorin Oprescu este un primar prea scump pentru bucureşteni. A făcut lucruri începute în mandatul lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu. A terminat doar câteva proiecte şi le-a dublat costurile. Avem un stadion şi un pasaj de două ori mai trainic. Cred că se pot face aceleaşi lucruri la jumătate de preţ şi cred că putem găsi acel administrator care poate să facă astfel de proiecte cu mai puţini bani”, a adăugat Udrea.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă