21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportEcaterina Andronescu il da in judecata pe ministrul Daniel Funeriu

Ecaterina Andronescu il da in judecata pe ministrul Daniel Funeriu

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că îl dă în judecată pe actualul titular al postului, Daniel Funeriu, după ce acesta a spus că propunerea acesteia, ce prevede ca absolvenţii care nu au luat Bacalaureatul să se poate înscrie la facultate şi să urmeze un an pregătitor, are ca scop obţinerea de bani din „fabrici de diplomă”, relatează HotNews.

Prevederea face parte dintr-un proiect de lege depus marţi la Camera Deputaţilor de social-democraţii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu şi Titus Corlaţean. Potrivit documentului, anul pregătitor poate fi „echivalat total” cu anul I de facultate, daca absolvenţii iau BAC-ul, iar finanţarea va fi de la stat.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri pentru HotNews.ro că, prin propunerea legislativă depusă marţi la Parlament, Ecaterina Andronescu „arată modul în care a condus ministerul: în funcţie de interesele fabricilor de diplome care aduceau bani partidului”. Ministrul a avertizat că „în acest an universitar ceea ce s-a întamplat la bacalaureat se va întampla şi în universităţi”.

„Vedem acum de ce s-au opus cu disperare noii legi. Sprijinitorii acestor practici revoltătoare au plecat din minister odată cu Andronescu-PSD care au format o cârdăşie a mediocrităţii cu rudele rectorilor din Parlament, care aduce atingere gravă credibilităţii Parlamentului. Această iniţiativă denota inconstienţă, atinge grav credibilitatea Romaniei pe care am reclădit-o prin Legea Educaţiei Naţionale, inclusiv prin clasificarea universităţilor de catre un organism internaţional”, a afirmat Dabiel Funeriu.

La rândul său, premierul Emil Boc a spus tot vineri că iniţiativa unor parlamentari PSD ca elevii sa intre la facultate fără promovarea examenului de bacalaureat reprezintă „o sfidare a normelor de bun simţ” şi este „degradant” pentru un partid sa facă o asemenea propunere. El a acuzat PSD că astfel doreşte ca România „să se afunde in mocirlă” creată de social-democraţi atunci când au fost la guvernare, doar de dragul unor voturi care ar putea veni din partea celor care nu au luat bacalaureatul.

Unul dintre iniţiatorii proiectului de amendare a Legii Educaţiei Naţionale este Cristian Dumitrescu – presedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, care este soţul Corinei Dumitrescu – rector al Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Cele mai citite

Programul mijloacelor de transport în comun modificat la primul meci al lui FCSB în Europa League!

Primul meci al FCSB în noul format al Europa League aduce schimbări în programul mijloacelor de transport în comun din zona Arenei Naționale pentru...

Rareș, acest Toma Alimoș al politicii

Ieșind de la salonul de epilare cu laser, domnului Rareș Bogdan i-a bășit o idee. Ca să n-o uite, și-a notat-o iute pe...

„Nephro“ – Primul film românesc despre viața pacienților dializați, lansat online

„Nephro“, un scurtmetraj care explorează realitatea dificilă a pacienților aflați în dializă, a fost lansat online ca parte a unei campanii de conștientizare. Filmul, regizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă