9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportEBA anunta ca s-ar putea reintoarce in PDL chiar in noaptea alegerilor

EBA anunta ca s-ar putea reintoarce in PDL chiar in noaptea alegerilor

Candidatul independent Elena Basescu sustine, intr-un interviu acordat unui ziar local, ca s-ar putea intoace in PDL chiar duminica noapte si ca Emil Boc a fost "scos la incalzire" de partid. Intrebata de redactorul ziarului "Ziua de Cluj" unde se vede peste cinci ani, Elena Basescu sustine ca viitorul ei poilitic este in cadrul PDL, partid din partea caruia lasa sa se inteleaga ca ar putea candida pentru Parlamentul Romaniei.

"Ma vad deja intoarsa in Parlamentul Romaniei din partea PDL, partid in care ma intorc poate chiar in noaptea alegerilor. Nu ai cum sa faci politica pe termen lung fara sprijinul unui partid politic. La fel, eu consider ca cei care migreaza de la un partid la altul sunt terminati politic: va dau exeplul domunului Duvaz si al domnului Sassu. Erau embleme ale PD. Au fost acceptati de PSD, dar au fost considerati ca niste tradatori tot timpul: au fost rasplatiti cu anumite lucruri, dar nu au fost niciodata integrati in echipa", sustine Elena Basescu, citata de NewsIn.

La intrebarea daca Emil Boc poate fi "noul Traian Basescu in PDL", Elena Basescu raspunde ca "Emil Boc este scos la incalzire si din cate vad eu, e singurul scos la incalzire". In opinia Elenei Basescu, Vasile Blaga  este "cel mai reprezentativ pentru PDL". "Cand stateam in curte la Modrogan, era si cainele Vasile, care era numit dupa numele lui Vasile Blaga, pentru ca acel caine era cel mai fidel partidului, la fel cum circula in folclorul de la noi din partid ca Vasile Blaga este cel mai fidel partidului. Asa il percep organizatiile. Asa il percepe partidul", explica fiica presedintelui. De asemenea, ea sustine ca Radu Berceanu este un "simbol al partidului", dar "atat timp cat organizatiile din partid nu l-au vrut, probabil este o problema".

Pe lista tinerilor politicieni PDL care au confirmat, Elena Basescu le trece pe Monica Ridzi si Roberta Anastase, despre care sustine ca "au fost si ajutate, pentru ca altfel nu ai cum, este o realitate: in politica te ajuta cineva". "Ori esti fata cuiva, ori te place cineva, ori cineva are incredere foarte mare in tine. Singur nu ai cum sa ajungi", adauga Elena Basescu.

De altfel, Elena Basecu afirma ca femeile promovate de tatal ei in politica au performat, singura exceptie fiind Lavinia Sandru. "Daca ati observat, tatal meu nu s-a inselat in privinta femeilor pe care le-a promovat, le-a intuit caracterul, si-a dat seama ca acele femei sunt potrivite pentru politica, si aici ma refer si la Monica Ridzi, si la Roberta Anastase, si la Elena Udrea, care a demonstrat ca are caracter pentru politica, si la Sulfina Barbu. Poate, singura  alegere proasta a fost Lavinia Sandru", afirma Elena Basescu.

Intrebata care va fi viitorul PDL dupa ce Traian Basescu nu va mai fi presedinte, Elena Basescu afirma ca partidul s-a consolidat foarte mult, devenind cel mai mare partid din Romania. "Era un partid care la un moment dat avea 7% si acum a ajuns cel mai mare partid din Romania, pentru ca este mai mare decat PSD, care a fost un partid mamut dintotdeauna. Acum stim si noi sa facem campanie la sate: asa ceva stia sa faca doar PSD in trecut. Noi nu aveam Moldova inainte de alipirea PLD-ului. Domnul Flutur ne-a ajutat sa crestem pe Moldova", sustine Elena Basescu.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă