14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportDragnea: Varianta finală a proiectului de descentralizare, decisă miercuri în USL

Dragnea: Varianta finală a proiectului de descentralizare, decisă miercuri în USL

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că varianta finală a proiectului de lege privind descentralizarea va fi discutată miercuri în USL, când se vor tranşa şi aspecte privind descentralizarea porturilor, a sălilor de cinema şi a ANPS, informează Mediafax.

“În seara asta sau mâine, cel mai probabil mâine vom avea după-amiază o discuţie finală în USL, vom prezenta varianta finală a proiectului de lege în USL şi acolo va fi luată decizia finală pe toate aspectele, inclusiv pe chestiunea legată de descentralizarea porturilor”, a spus Dragnea, după o dezbatere pe tema descentralizării organizată marţi la MDRAP.

El a precizat că miercuri în USL se va decide dacă transferul porturilor se va realiza prin proiectul de lege privind descentralizarea sau se va face ulterior, printr-un alt act normativ.

“Vom lua o decizie probabil că mâine după-amiază dacă transferul porturilor se va realiza prin această lege a descentralizării sau ulterior prin alt act normativ”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că tot miercuri USL va lua o decizie şi în privinţa descentralizării Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS).

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea, că există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai transferate către autorităţile locale, din motive pur juridice.

 

Cele mai citite

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă