12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportDragnea, dispus să ofere sfaturi lui Sevil Shhaideh, noua ministră a Dezvoltării

Dragnea, dispus să ofere sfaturi lui Sevil Shhaideh, noua ministră a Dezvoltării

Liviu Dragnea a declarat, joi, după ce a predat mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice lui Sevil Shhaideh, că este dispus să o sfătuiască pe noua ministră, informează Mediafax.

“Am foarte mare încredere în Sevil Shhaideh, o cunosc de foarte mulţi ani, am lucrat împreună foarte strâns în acest minister, practic ministerul nu are nicio necunoscută pentru dumneaei (…). Oricând aveţi nevoie de un sfat, eu sunt foarte aproape, aici, peste drum, la Parlament, ne putem vedea, dacă mai aveţi nevoie de un sprijin”, a declarat, joi, Liviu Dragnea, în conferinţa de presă în cadrul căreia a fost semnat protocolul de predare-primire a mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îşi ia rămas bun de Ministerul Dezvoltării. Ce rămâne în urma lui

“Deschidem un birou”, a replicat, vizibil emoţionată, Sevil Shhaideh, noul ministru al Administraţiei.

Shhaideh a declarat că este o onoare pentru ea să preia mandatul “de la singurul ministru adevărat al Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale”.

“Este o mare responsabilitate să preiau acest mandat de la domnul ministru Liviu Nicolae Dragnea. Într-adevăr, dacă ne uităm, faţă de anul 2012 am o misiune mai simplă. Preiau un minister pe care domnul ministru Dragnea l-a organizat, avem strategie, avem viziune, avem programe. Responsabilitatea mea şi a echipei şi a colegilor pe care îi am este să continuăm aceste proiecte”, a spus ea, asigurându-i pe oamenii din minister că vor munci şi mai mult decât până acum.

Întrebat ce nu a făcut în mandatul său, Liviu Dragnea a spus că unul din marile sale regrete constă în faptul că “brusc a dispărut în USL dorinţa reală de a se modifica Constituţia, care să ne dea posibilitatea, pe de o parte, de a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, de îmbunătăţire a Constituţiei, iar pe de altă parte să ne creeze posibilitatea ca în Constituţie să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea”.

Citeşte şi: Cum își păstrează Dragnea puterea prin Ministerul Dezvoltării

Dragnea a subliniat că regionalizarea este necesară, întrucât declanşează “multe energii care acum nu sunt folosite”.

De asemenea, el şi-a exprimat regretul că nu s-a realizat proiectul de descentralizare administrativă.

Dragnea a spus că în 2013 au existat condiţiile pentru a se adopta proiectul de regionalizare şi descentralizare, existând şi voinţa politică şi majoritate suficientă în Parlament. “Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional nu pe fondul prevederilor din actul normativ, ci pe chestiuni legate de tehnică legislativă (…). Decizia CC poate fi comentată, dar trebuie respectată. E greu de crezut că în actualul context politic se va putea realiza”, a mai spus Dragnea.

Totodată, fostul ministru al Dezvoltării a precizat că un alt regret ţine de faptul că n-a “ţipat în fiecare zi” ce lucruri a făcut şi că trebuia să se fi muncit mai mult de 16 ore pe zi. “Mi-aduc aminte o discuţie cu colegii mei din minister când eraţi foarte supăraţi şi vă înţeleg. Ştiu că era într-o iarnă, când spuneaţi că funcţionarii, colegi de la alte ministere, râd de voi pentru că ei, când plecau acasă târziu, la ministerul ăsta încă era lumina aprinsă până pe 10-11-12 noaptea”, a afirmat Liviu Dragnea.

“Chiar dacă nu apare în presă ceea ce faceţi în fiecare zi, vreau să vă asigur că am reuşit împreună cu voi ca speranţele a milioane de români să se îndrepte către acest minister. Şi vreau să nu le înşelaţi. Chiar dacă în presă n-o să fiţi lăudaţi în fiecare zi, vreau să ştiţi că în fiecare comunitate, acolo unde mai puneţi o cărămidă, unde mai faceţi o alimentare cu apă, unde mai faceţi un bloc, faceţi un cămin cultural sau o şcoală, oamenii se bucură. Şi asta trebuie să fie hrană voastră spirituală”, le-a spus Dragnea oamenilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă