16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportDragnea: Cred că Mircea Geoană nu e normal la cap

Dragnea: Cred că Mircea Geoană nu e normal la cap

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu a citit scrisoarea lui Mircea Geoană către liderii partidului, dar consideră că “cineva normal la cap” nu poate spune că în PSD cineva are botniţă, ci toată lumea vorbeşte liber şi se poate constata că mesajul partidului a devenit mai coerent. “Nu am citit scrisoarea asta, încerc să mă abţin să o comentez. Nu cred că cineva normal la cap poate să să spună acum în PSD că cineva are botniţă. Eu ştiu că toată lumea vorbeşte liber şi a început să vorbeacă mai bine. Ce pot să constat e că în ultima perioadă PSD a devenit mai coerent. Faptul că vorbeşti mai coerent este bine pentru partid, pentru că cetăţenii reuşesc să te perceapă”, a spus Dragnea.

După cum transmite realitatea.net, el a criticat indirect perioada în care Mircea Geoană era preşedintele PSD, susţinând că acum partidul este mai coerent, faţă de perioada când “dimineaţa spui ceva, la prânz altceva şi seara ai uitat ce ai spus dimineaţa şi la prânz.” “Prefer varianta în care partidul e coerent şi consecvent în decizile pe care le ia”, a continuat pesedistul. Întrebat dacă se poate considera că Geoană se află iar în afara deciziei BPN, în urma hotărârii ca fostul lider să nu mai comenteze despre PSD, Dragnea a răspuns: “Nu mă ocup de situaţia locativă a nimănui, nici măcar a domnului Geoană, ca să ştiu unde se situează la o anumită oră, sau dată. Nu ştiu şi, sincer să fiu, nu mă interesează”.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le scrie liderilor PSD că partidul are o serie de duşmani interni, reprezentând mentalităţi şi practici, printre care tentaţia de “a da liber la pusul botniţei” în ideea că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid şi e nevoie de disciplină. Potrivit unui material pregătit de Mircea Geoană şi transmis liderilor PSD, obţinut de NewsIn, fostul preşedinte al partidului spune că PSD confruntă astăzi, pe lângă duşmanii externi, şi cu duşmani interni, reprezentând nu oameni, ci mentalităţi şi practici, “care ne fac să ne confruntăm cu riscul autosuficienţei şi cu iluzia că nu avem nevoie de parteneri şi de aliaţi”.

Există percepţia,total greşită, că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid, că e prea mult să ai alegeri interne în cadrul cărora fiecare membru să voteze pentru fiecare funcţie. Există tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, potrivit principiului că mai multă disciplină înseamnă mai puţină democraţie”, le transmite Geoană pesediştilor. Pe 16 august, Mircea Geoană a fost determinat să accepte ca timp de şase luni să nu mai exprime poziţii contrare liniei generale a partidului, iar dacă nu-şi respectă angajamentul riscă suspendarea sau excluderea. Decizia a fost luată după ce fostul şef al PSD a pledat de mai multe ori pentru o alianţă cu PNL.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă