30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportDoua treimi din alegatori sunt impotriva demiterii lui Basescu

Doua treimi din alegatori sunt impotriva demiterii lui Basescu

65 la suta din alegatorii ce se vor prezenta la referendum vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu, arata un sondaj CURS dat astazi publicitatii. Doar 20 la suta din alegatori vor vota pentru demiterea sefului statului, restul de 15 la suta fiind nehotarati. Dintre cei chestionati, 64 la suta spun ca vor merge sa voteze la referendum (52% sigur, 12% probabil da), in timp ce 32 la suta spun ca vor sta acasa (22% nu voteaza sigur, 10 la suta probabil nu).

 

In acelasi timp, 57 la suta din electorat considera ca Basescu a facut bine ca nu a demisionat, asa cum a promis initial. Doar 28 la suta sunt de parere ca presedintele a facut rau ca nu si-a respectat promisiunea.

 

Totodata, 60 la suta din cei chestionati de CURS spun ca suspendarea presedintelui va avea consecinte rele asupra Romaniei, doar 14 la suta cred ca va avea consecinte bune, iar 10 la suta ca nu va avea nicio consecinta.

 

Potrivit analistilor, cifrele ilustreaza prapastia dintre vointa populara si decizia de suspendare a presedintelui adoptata de parlament.

 

Un indicator si mai sugestiv pentru ilustrarea acestei stari de fapt este legat de optiunea cetatenilor privind modul de alegere a presedintelui tarii. In timp ce o majoritate a parlamentarilor ar dori ca seful statului sa fie ales de catre forul legislativ, 90 la suta din alegatori doresc desemnarea acestuia de catre cetateni.

 

In ce priveste intentiile de vot in caz de alegeri parlamentare, PD conduce cu 29 de procente, urmat de PSD cu 23 la suta. Urmeaza PNL, cu doar 12 procente si PNG cu 10%. PRM a coborat la 9 %, iar UDMR are sase procente, in timp ce PLD nu strange decat patru la suta din optiunile electoratului.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă