19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportDoi observatori OSCE au sosit la sectia speciala de vot din Gara...

Doi observatori OSCE au sosit la sectia speciala de vot din Gara de Nord Bucuresti

Doi observatori ai OSCE au sosit la sectia speciala de vot de la Gara de Nord din Capitala, in conditiile in care procesul electoral a fost suspendat de patru ori, ultima oara in urma unei sesizari a membrului PSD din comisie, care i-a acuzat pe colegi ca le dau oamenilor buletine de vot in plus, potrivit Newsin.

La ora transmiterii acestei stiri, numarul celor care asteapta sa voteze in sectia din Gara s-a redus la aproximativ 100.

Votarea a fost intrerupta de patru ori la sectia speciala organizata in Gara de Nord Bucuresti in cursul zilei de duminica, ultima oara in jurul orei 16.30, dupa ce un membru al comisiei a sesizat ca mai multe persoane au introdus mai multe buletine in urna. Procesul de vot a fost reluat aproximativ o ora mai tarziu, dupa ce membrii comisiei au respins sesizarea reprezentantului PSD. Totodata, politistii nu au gasit buletine de vot in lucrurile personale ale membrilor comisiei, asa cum acuza reprezentantul PSD.

Anterior, procesul de votare la sectia speciala din Gara de Nord, in Capitala, a fost suspendat, in jurul orei 13.20, de data aceasta pentru 30 de minute, anuntau la momentul respectiv reprezentantii comisiei de votare, in urma unei sesizari potrivit careia repezentantii partidelor politice din comisia de votare ajuta oamenii sa completeze declaratiile pe proprie raspundere, insa a fost reluat dupa doar 10 minute. De asemenea, procesul electoral a fost suspendat si la ora 11.00, pentru circa un sfert de ora, si la ora 9.00, din diverse motive.

Pentru al doilea tur de scrutin misiunea a fost formata din 11 experti, care isi desfasoara activitatea in Capitala, si din 14 observatori pe termen lung detasati pe tot teritoriul Romaniei. Membrii misiunii provin din 17 state participante OSCE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă