12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportDoi directori din RRA risca demiterea din cauza spotului anti-Basescu difuzat in...

Doi directori din RRA risca demiterea din cauza spotului anti-Basescu difuzat in ziua scrutinului

Comitetul Director al SRR s-a intrunit pentru a discuta masurile ce se impun in privinta spotului anti-Basescu difuzat duminica, sanctiunile propuse fiind demiterea directorului tehnic si a celui editorial, pe motiv ca materialul nu putea sa fie introdus in emisie fara concursul cuiva din interior, potrivit NewsIn.

Surse din SRR au declarat pentru NewsIn ca spotul nu ar fi putut fi difuzat la radio fara implicarea cuiva din redactie, la ora transmiterii acestei stiri propunandu-se sanctiuni severe, respectiv demiterea directorului tehnic si a celui editorial.

Radio Romania Actualitati a difuzat, la ora 06:14, in cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa" de la RRA, un spot in care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Basescu spunea "Ho, ho, ho, am pacalit, am tepuit", apoi era introdus un fragment cu vocea reala a acestuia, care spunea: "Am promulgat legea salarizarii profesorilor", "Voi demisiona in maxim cinci minute". Spotul se termina cu un fragment rostit de Ion Iliescu. "Il recomandam cu toata caldura, votati-l pe Mircea Geoana".

"Comitetul Director al Societatii Romane de Radiodifuziune a luat masurile ce se impun si a declansat astazi o ancheta interna pentru a verifica circumstantele a ceea ce se banuieste a fi un atac informatic extern asupra productiilor radiofonice ale Radio Romania Actualitati", se arata intr-un comunicat al RRA remis agentiei NewsIn.

Presedintele-director general al SRR, Maria Toghina, a trimis un raspuns si la sesizarea PDL catre Consiliul National al Audiovizualului caruia i se cere sa elucideze circumstantele in care a fost difuzat spotul. "Va aducem la cunostinta ca astazi, 6 decembrie 2009, in cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa" a fost intercalata, in jurul orei 6 si 14 minute, o secventa sonora piratata", raspunde Maria Toghina intr-o scrisoare adresata presedintelui Basescu.

Toghina precizeaza ca au fost difuzate circa 50 de secunde dintr-un colaj intercalat cu o durata de 5 minute. "Precizam ca inregistrarea originala a emisiunii incarcata in sistemul informatic de emisie nu continea acele secvente sonore si putem proba cu CD-ul martor aflat in emisie", se mai spune in scrisoarea lui Toghina.

CNA a sanctionat doar cu somatie publica Radio Romania Actualitati pentru difuzarea spotului, pentru ca, pana acum, postul de radio nu a mai avut abateri de la reglementarile privind campania electorala.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă