9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSportSe face curățenie în interiorul DNA. Una dintre condiții este să se...

Se face curățenie în interiorul DNA. Una dintre condiții este să se respecte confidențialitatea informațiilor

Direcția Națională Anticorupție (DNA) organizează o licitație pentru asigurarea serviciilor de curățenie în sediile sale din mai mai multe județe.

Potrivit anunțului postat de DNA pe site-ul de licitații publice, firma căreia i se va încredința contractul "are obligația de a asigura confidențialitatea oricăror informații pe care personalul desemnat pentru îndeplinirea contractului le poate afla pe perioada desfășurării serviciilor", iar ofertantul trebuie să depună "în acest sens, în cadrul ofertei tehnice o declarație pe proprie răspundere".

În plus, "personalul declarat pentru îndeplinirea contractului trebuie să nu aibă înscrise mențiuni în cazierul judiciar".

Anunțul publicat de DNA nu spune că vor fi efectuate verificări suplimentare asupra oamenilor de la curățenie.

Firma de curățenie va asigura aceste servicii în sediile a 15 servicii teritoriale ale DNA. Printre acestea se numără sediile DNA din Ploiești, Constanța, Craiova și Brașov. Sediul central din București al DNA nu figurează pe lista celor unde se va face curat.

Contractul pentru asigurarea curățeniei va costa circa 1,8 milioane de lei fără TVA și va avea o durată de 48 de luni. Din partea DNA, persoanele cu cele mai importante funcții care vor superviza atribuirea contractului sunt procurorii șefi – adjuncți Marius Iacob și Călin Nistor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă