7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSportDescentralizarea, negociatฤƒ pรขnฤƒ รฎn ultima clipฤƒ

Descentralizarea, negociatฤƒ pรขnฤƒ รฎn ultima clipฤƒ

Liderii USL au avut, ieri, mai multe întâlniri pentru a definitiva legea descentralizฤƒrii pe care guvernul urma sฤƒ o aprobe astฤƒzi ลŸi sฤƒ o trimitฤƒ la Parlament. La ora închiderii ediลฃiei, premierul Ponta discuta cu miniลŸtrii implicaลฃi în descentralizare urmând sฤƒ aibฤƒ o discuลฃie decisivฤƒ cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Liderii USL aveau de tranลŸat trei teme majore: situaลฃia porturilor de la Dunฤƒre, a Agenลฃiei pentru Protecลฃia Socialฤƒ ลŸi a cinematografelor. Toate aceste instituลฃii se aflฤƒ în subordinea unor miniลŸtrii liberali.

Astfel, ministrul Transporturilor, Ramona Mฤƒnescu a solicitat pฤƒstrarea porturilor de la Dunฤƒre. Vicepremierul Liviu Dragnea, autorul proiectului de descentralizare, a recunoscut cฤƒ este posibil sฤƒ facฤƒ un pas înapoi. “Existฤƒ în mod real posibilitatea ca porturile sฤƒ nu mai fie transferate din motive pur juridice. Acum porturile sunt în situaลฃia urmฤƒtoare: terenul, danele, sunt în domeniul public al statului, instalaลฃiile portuare în patrimoniul a douฤƒ societฤƒลฃi comerciale – APDF Giurgiu ลŸi APDM. ลži, probabil cฤƒ nu vom include în aceastฤƒ lege acest transfer, pentru cฤƒ ar fi vorba de divizarea acestor societฤƒลฃi comerciale”, a explicat Liviu Dragnea.

De asemenea, este posibil ca proiectul sฤƒ nu se mai refere nici la descentralizarea cinematografelor, dupฤƒ cum a afirmat Liviu Dragnea, dupฤƒ o discuลฃie cu ministrul Culturii, Daniel Barbu. ” Am descoperit cu groazฤƒ situaลฃia realฤƒ din sistem: majoritatea zdrobitoare a sฤƒlilor de cinematograf sunt închiriate pentru gogoลŸerii, pentru cofetฤƒrii, pentru tot felul de activitฤƒลฃi care n-au niciun fel de legฤƒturฤƒ cu cultura. Multe dintre aceste imobile sunt în instanลฃฤƒ, printr-o procedurฤƒ extrem de inteligentฤƒ generatฤƒ de actualul sistem centralizat pe care vrem sฤƒ-l rupem”, a afirmat ieri Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus cฤƒ USL va lua o decizie ลŸi în privinลฃa descentralizฤƒrii Agenลฃiei Naลฃionale de Prestaลฃii Sociale (ANPS). Instituลฃia se aflฤƒ în subordinea Ministerului Muncii, condus de Mariana Câmpeanu. Faลฃฤƒ de proiectul iniลฃial, Guvenrul a renunลฃat sฤƒ mai dea autoritฤƒลฃilor locale poliลฃia rutierฤƒ, direcลฃiile de patrimoniu, inspectoratele ลŸcolare ลŸi direcลฃiile de muncฤƒ.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ