13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportDeputatul PDL Brânduşa Novac ar putea fi cercetată pentru conflict de interese

Deputatul PDL Brânduşa Novac ar putea fi cercetată pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a cerceta conflictul de interese în cazul deputatei democrat-liberale Bânduşa Cornelia Novac, care este şi directorul circului Globus din Bucureşti, anunţă Agerpres.

Inspectorii de integritate au constatat că Brânduşa Novac încalcă dispoziţiile articolelor 70 şi 72, din Legea 161/2003, pivind conflictul de interese în materie administrativă, se precizează în comunicatul de presă al agenţiei.

ANI susţine că, din 22 februarie 2008 şi până în prezent, Brânduşa Novac deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de director/manager al „Circ & Variete Globus” Bucureşti.

În acelaşi timp, Brânduşa Novac este deputat din 2008, având funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor.

În urma evaluării declaraţiilor de avere şi de interese, ANI a identificat elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, deoarece, în perioada 5 decembrie 2006 – 12 mai 2009, Brânduşa Novac, în calitate de persoană fizică, precum şi în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi încheiat 11 contracte de colaborare, precum şi contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus Bucureşti (în prezent „Circ & Variete Globus” Bucureşti), unde ocupă funcţia de director/manager.

ANI susţine că Brânduşa Novac s-ar afla în conflict de interese în materie administrativă, deoarece ar fi semnat, în calitate de persoană fizică, cu ”Circ&Variete Globus” Bucureşti, două contracte de realizare a scenariilor şi regiei pentru două spectacole, precum şi un contract de colaborare încheiat între ”Circ&Variete Globus” Bucureşti şi SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia a deţinut, până în 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totală a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI declară că există indicii cum că Novac ar fi săvârşit un conflict de interese,  deoarece ar fi semnat, în perioada 5 decembrie 2006 – 10 aprilie 2008, în calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” Bucureşti, contracte de realizare a regiei şi a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia avea calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%.

Valoarea totală a celor 11 contracte semnate cu încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese în materie administrativă precum şi a celei prevăzute de Codul penal al României este de 1.194.032 lei. ANI susţine că a iniţiat demersuri în vederea anulării acestor contracte.

În 23 februarie 2011, ANI a constatat şi starea de incompatibilitate în care s-ar afla Brânduşa Novac ca urmare a exercitării simultane a demnităţii de deputat şi a funcţiei de director manager la „Circ & Variete Globus Bucureşti”.

Raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate a fost contestat de Brânduşa Novac şi se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă