16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportDeputaţii îşi cumpără plug pentru zăpadă şi alte "mărunţişuri", de 430.000 de...

Deputaţii îşi cumpără plug pentru zăpadă şi alte “mărunţişuri”, de 430.000 de lei

Deputaţii îşi vor cumpăra un plug de zăpadă şi “alte mărunţişuri” în valoare de 430.000 de lei, a declarat, marţi, secretarul Camerei, Niculae Mircovici, conform Mediafax.

Marţi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat un memorandum intern privind modificarea listei de dotări independente ale Camerei.

“Am depus la Biroul Permanent al Camerei un memorandum privind modificarea listei de dotări independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe anul 2013. Bugetul, în urma rectificării bugetare, s-a redus şi a rămas la suma de 3.961 mii lei. În ceea ce priveşte procurarea de autoturisme, în urma licitaţiei s-au cumpărat (autoturisme -n.r.) cu 3.935 mii de lei, rezultând o economie de 430.000 de lei. Din această economie, de 430.000 de lei s-a aprobat dotarea cu un plug pentru zăpadă şi cu alte materiale din acestea mărunte care sunt necesare în momentul de faţă”, a explicat Niculae Mircovici.

Citeşte şi: Senatorii ne vor costa peste 100 de milioane de lei, în 2014

El a arătat că, aşa cum “omul îşi ia lopată, iar cel care are o suprafaţă mai mare îşi ia aspirator”, Camera Deputaţilor îşi ia un plug pentru zăpadă.

“Din 430.000 de lei ce poţi să iei? Deci s-a luat plugul, se mai iau două elemente pentru instalaţia cu circuit închis care există aici, nişte mărunţişuri. Atunci când discutăm despre bugetul unei Camere care înseamnă 0,03% din bugetul naţional, nu ne punem problema ce înseamnă 400.000 de lei în totalul unor cheltuieli, bani care sunt făcuţi din economia care a rezultat în urma licitării cumpărării maşinilor”, a adăugat Niculae Mircovici.

Pe lista de dotări independente se mai află achiziţionarea a şapte laptopuri pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen din Biroul permanent şi din comisii, un echipament de jantare, o maşină de echilibrat roţi, o staţie de încărcat acumulatori, un tester diagnosticare, o instalaţie de colmatare instalaţii sanitare, un echipament termografic, un sistem integrat server multifuncţional.

Cele mai citite

Top 10 urări în Luna Iubirii, ancorate în realitatea cotidiană

Ilustrație: Marian Avramescu În Luna Iubirii, ACADEMIA CAȚAVENCU vă prezintă cele mai inspirate declarații de dragoste pentru persoana îndrăgită, ancorate în realitatea cotidiană. Te iubesc...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...
Ultima oră
Pe aceeași temă