1.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportDeputata PNL Adriana Săftoiu: Când vom pune omul înaintea statului vom ști...

Deputata PNL Adriana Săftoiu: Când vom pune omul înaintea statului vom ști că drepturile omului sunt lumina de la capătul tunelului

Deputata PNL Adriana Săftoiu a subliniat, pe pagina sa de Facebook, că drepturile omului, în România, sunt considerate insignifiante, fiind ignorate de liderii politici. Fosta jurnalistă a mai adăugat că "este plină de amărăciune pentru ce înțelege inclusiv Parlamentul României despre Drepturile Omului".

"Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților e tratată la fel cum sunt tratate drepturile omului în România: neimportant, insignifiant! De abia avem cvorum la sedințele Comisiei, pentru că o parte din cei care au optat pentru această comisie au plecat de la ideea că aici nu e nimic de lucru, deci e vacanță patru ani! Si spun asta cu tristețe și în dreptul PNL!

În mod normal, nici o lege nu ar trebui să intre în plenul Parlamentului fără să treacă prin această Comisie. Nici o lege nu ar trebui votată, dacă încalcă vreun drept al omului, consfințit prin Constituție si prin tratate pe care România le-a ratificat. Se încalcă mult mai des decât ne imaginăm drepturile omului. Chiar si lipsa autostrăzilor e o încălcare a drepturilor omului. Chiar si a sta la coadă la poarta unei institutii de stat e tot o incalcare a drepturilor omului.

Până nu vom schimba Constituția, astfel încât articolul 1 să vorbească despre om, persoană, cetățean și să precizeze (ca, de exemplu, Constituția Germaniei) că: 1. Demnitatea umană este inviolabilă. Respectarea și protejarea acesteia reprezintă obligația tuturor autorităților statului. 2. Drepturile fundamentale sunt obligatorii pentru puterea legislativă, puterea executivă și cea judecătorească, ca drept aplicabil în mod nemijlocit. E doar un model de țară care respectă cu adevărat drepturile omului.

Dar Constituția noastră vorbește în articolul 1 despre stat. Omul, persoana, cetățeanul e după stat.

Mă umple de amărăciune ce înțelege inclusiv Parlamentul României despre Drepturile Omului. De la dreptul la o viață decentă (inclusiv dreptul de a parcuge un drum de 500 de km în mai puțin de 10 ore) până la dreptul la muncă, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Când vom schimba Constituția si vom pune omul înaintea statului vom ști că drepturile omului sunt lumina de la capătul tunelului.

PS:Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si problemele Minorităților Naționale din Camera Deputaților!

O anomalie! Ce caută cultele la această comisie cînd problematica cultelor e repartizată, la nivel de Executiv, la Ministerul Culturii? Un fel de compensație, zic cei contemporani cu momentul când UDMR a preluat Ministerul Culturii si al cultelor. S-ar fi revoltat BOR și s-a compensat nemultumirea la nivel de Parlament. S-au mutat cultele de la Comisia de Cultură la Comisia pentru Drepturile omului etc….. 

Cum se stabilește președinția acestei comisii? Prin cutumă. Se dă automat grupului miorităților. Așa a fost in ultimele trei legislaturi, drept urmare această comisie a fost condusă de Nicolae Păun, cu nume de scenă Niki Scorpionul, astăzi cu dosar penal. Măcar dacă problemele etniei rome s-ar fi rezolvat în trei legislaturi! 

Asta e viziunea Parlamentului României despre drepturile omului! O biată cutumă", a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Cele mai citite
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă