21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportDemontarea instalațiilor de la Jocurile Olimpice la Paris va dura până în...

Demontarea instalațiilor de la Jocurile Olimpice la Paris va dura până în octombrie

Edouard Donnelly, directorul executiv al Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, a anunțat marți că demontarea instalațiilor sportive va trebui să fie finalizată până la „sfârșitul lunii octombrie”.

Lucrările de demontare au început imediat după ceremonia de deschidere, care a avut loc pe Sena, pe 26 iulie, iar procesul a fost descris ca fiind „în sens invers față de montare”, implicând dezmembrarea mobilierului stradal, cablurilor, corpurilor de iluminat și tribunelor.

Instalații de durată și lucrări de recondiționare

Unele locații, cum ar fi situl de mountain bike de la Elancourt, terenul de golf de la Saint-Quentin-en-Yvelynes și stadionul de la Lille, vor rămâne neschimbate pentru moment. În centrul Parisului, demontarea se va desfășura pe parcursul lunilor septembrie și octombrie. Christophe Rosa, delegatul general adjunct al JO din partea primăriei Paris, a explicat că a avut loc o „fază de recondiționare”, inclusiv remontarea stâlpilor de iluminat în Place de la Concorde și reînsămânțarea gazonului de la Trocadero.

Instalațiile de pe Place de la Concorde, care a găzduit ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, vor fi complet retrase până la începutul lunii octombrie, iar partea de est va fi demontată până la finalul lunii. Podul Alexandre III va fi eliberat până la sfârșitul lunii septembrie, iar situl de echitație de la Versailles va continua lucrările până în primăvara anului viitor. Stadionul Stade de France, care va găzdui concertul Mylene Farmer pe 27 septembrie, va fi pregătit pentru evenimentul programat.

În ceea ce privește Turnul Eiffel, inelele olimpice vor fi demontate, cu posibila înlocuire cu o versiune mai ușoară. Se așteaptă să se ajungă la un acord cu CIO și ArcelorMittal pentru acest lucru.

Satul Olimpic va începe să primească locuitori la sfârșitul anului 2025, iar elevii colegiului Dora Maar din fața Satului Olimpic se vor întoarce la sediul lor în săptămâna viitoare. Satul media de la Dugny (Seine-Saint-Denis) va începe să primească primii locuitori în primul trimestru din 2025, cu construcția celei de-a doua tranșe a locuințelor începând în 2025 și livrarea acestora în 2027.

Comitetul de organizare Paris-2024, care a avut peste 4.000 de angajați în această vară, va reduce personalul cu 1.500-2.000 de persoane, iar sediul din Saint-Denis va fi predat la sfârșitul lunii septembrie. O parte din echipă va muta sediul într-un spațiu mai mic în al 18-lea arondisment al Parisului.

Jocurile Olimpice de la Paris au avut loc între 26 iulie și 11 august, iar cele Paralimpice între 28 august și 8 septembrie. Demontarea instalațiilor se desfășoară conform planului și se așteaptă finalizarea lucrărilor până la sfârșitul lunii octombrie, pregătind Parisul pentru o revenire la normalitate și continuarea dezvoltărilor viitoare.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

”Extraterestrul negru”, cel mai modificat om din lume, vine la International Tattoo Convention Bucharest

În septembrie, la cea de-a XII-a ediție International Tattoo Convention Bucharest organizată de Costi Azoiței, Berăria H devine loc de exprimare artistică pentru unii...

VIDEO. Ozana Barabancea vorbește despre momentul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea a oferit detalii despre momentul în care a fost dată afară din emisiunea „Te cunosc de undeva” în cadrul unei apariții recente...

Lovitură pentru bugetari: Indemnizația de hrană nu se mai calculează la concediu

Instanţa supremă a admis un recurs în interesul legii, formulat de Curtea de Apel Braşov Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că indemnizaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă