26.8 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăSportDecizie surprinzătoare. Comisia de control SRI amână audierea lui Florian Coldea în...

Decizie surprinzătoare. Comisia de control SRI amână audierea lui Florian Coldea în cazul dezvăluirilor făcute de Elena Udrea. Care este explicația oficială

Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat duminică, că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi făcută de către comisie după finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea, informează Mediafax.

Georgian Pop a precizat că după apariţia interviului dat de Elena Udrea a purtat o discuţie în calitate de preşedinte al Comisiei SRI, în ziua de sâmbătă, cu conducerea interimară a Serviciului vizând analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea.

Preşedintele Comisiei SRI Georgian Pop a menţionat că a solicitat în calitate de preşedinte al comisiei un punct de vedere oficial al Serviciului faţă de aceste acuzaţii.

Pop a spus că, în mod standard ,ori de câte ori în spaţiul public apar acuzaţii la adresa Serviciului, rolul să este acela de a verifica acuzaţiile din punct de vedere al respectării legalităţii, în timp ce Serviciul operează la rândul său o verificare internă.

Pop a spus că, în cadrul discuţiei cu conducerea interimară a Serviciului desfăşurată sâmbătă, a luat act de faptul că Serviciul a început verificarea internă standard cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Udrea şi a menţionat că acest tip de verificare durează de regulă câteva zile.

El a arătat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct ,vizând verificarea internă standard al Serviciului în cazul Udrea.

Georgian Pop a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucât dor acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al instituţiei şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decât răspunsul unui singur om.

Pop a spus că ţine în permanenţă legătura cu conducerea interimară a SRI şi a precizat că audierea acesteia de către comisia parlamentară se va face cu celeritate.

Cele mai citite
00:01:36

A fost găsit suspectul în atacul armat de la Oslo, iar comemorarea victimelor a fost anulată

Un tribunal norvegian l-a identificat luni (27 iunie) pe suspectul care, într-un moment de furie, a semănat moarte în atacul dintr-un bar de „...
00:01:50

„ Cu inima frântă”: Familiile caută dreptate pentru cei 21 de adolescenți morți într-un bar din Africa de Sud

Familiile celor 21 de adolescenți, morți într-un bar din Africa de Sud, își caută acum dreptatea și vor să afle cauza morții lor. Autoritățile sud-africane...

Ploile abundente au inundat nordul Turciei

Ploile și precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de televiziune TRT prezentând luni imagini cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă