12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDe ce vrea Klaus Iohannis un Guvern ”al lui”

De ce vrea Klaus Iohannis un Guvern ”al lui”

Preșentele Klaus Iohannis a subliniat că fiecare președinte își dorește un Guvern al lui, adică un Guvern alături de care poate lucra la toate problemele care privesc statul.

Mai mult, șeful statului a precizat că nu a fost informat și nici consultat în mai multe situații de către Guvernul actual, dând ca exemplu modul în care s-a procedat în cazul Codului Fiscal. 

”Cred că orice președinte își dorește un guvern al lui. Adică un Guvern cu poate să lucreze efectiv și formal și informal în toate problemele care privesc statul. Spre exemplu eu mi-aș fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu mine, înainte să anunțe modificări majore la Codul Fiscal vine la mine să le prezinte, să discutăm, să vedem cum le putem implementa. Nu s-a întâmplat acest lucru, cum nu s-a întâmplat nici în alte situații. Un Guvern care vrea să lucreze cu mine ar trebui să mă informeze sau să mă consulte”, a precizat Ioahannis. 

Citește și: Klaus Iohannis, bilanț la 100 de zile de la începerea mandatului

De asemenea, șeful statului a declarat că nu se așteaptă ca acest Guvern să devină mai eficient. 

”Guvernul s-a schimbat în esență, decât în anumite poziții care s-au eliberat prin anumite proceduri care nu fac mândrie Guvernului, mă refer la fostul ministru al Finanțelor. Nu mă aștept de la acest Guvern să devină mai eficient. Când va veni un alt Guvern este o întrebare care trebuie pusă partidelor. Eu nu am de gând să preiau rolul Opoziției. Dacă opoziția va reuși să adune voturile pentru o majoritate parlamentară, vom avea un Guvern acum, dacă nu, după alegeri”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a prezentat, marți seară, la Palatul Cotroceni, bilanțul celor 100 de zile de la începutul mandatului său. 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă