25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportDancu: Numai de frica lui Iliescu s-a renuntat la modificarea Statutului

Dancu: Numai de frica lui Iliescu s-a renuntat la modificarea Statutului

Fostul vicepresedinte al PSD Vasile Dancu a declarat la Realitatea TV ca renuntarea la modificarea Statutului in sensul alegerii pe lista s-a facut "de frica" anuntului lui Ion Iliescu ca se retrage din functiile detinute in partid si a criticilor acestuia. "Cred este rolul important al lui Ion Iliescu. Au fost si alte forme de argumentare, inclusiv protestul lui Adrian Nastase renuntand chiar la candidatura, a fost decisiv insa Ion Iliescu care a amenintat ca se va retrage din toate functiile. O sa vedem probabil ca si maine va avea un discurs important. Cred ca va avea un discurs critic si de frica lui Ion Iliescu numai s-a intamplat aceasta concesie", a comentat Dancu.

Fostul vicepresedinte al PSD s-a referit si la propunerea facuta de Adrian Nastase lui Ion Iliescu, de a prelua sefia partidului pentru o perioada limitata. "Cred ca e o dovada a haosului si dezorganizarii la care a ajuns partidul. Imi pare rau ca oameni care spuneau ca au solutii independente, totusi gasesc ca Ion Iliescu ar putea sa mai preia partidului", a afirmat Dancu.

El a sustinut ca, in pregatirea Congresului, liderii PSD s-au centrat pe "tehnologia alegerilor", iar nu pe discutii privind proiectele si ideologia. "S-a discutat numai despre oameni si cum sa alegem. Evident, echipa care este in acelasi timp si organizatoare, si jucatori, au incercat sa-si creeze un mic avantaj", a mai afirmat Dancu. Social-democratul a afirmat ca Mircea Geoana ar putea cel mult sa treaca in turul doi al alegerilor pentru presedintia partidului. "Desi am putea sa avem si o surpriza sa ne trezim cu un tur doi intre Cristian Diaconescu si Victor Ponta. Dar asta ar fi o exceptie generata de climatul din cadrul congresului. In mod normal, Mircea Geoana va fi invins in turul doi de careva din cuplul Diaconescu – Ponta", a spus Dancu.

CEx al PSD a decis vineri ca alegerile pentru cei 15 vicepresedinti de la congresul partidului de sambata sa aiba loc dupa formula convenita in 2005, in sistem individual, iar acestia sa fie desemnati in ordinea descrescatoare a voturilor obtinute. Presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca i-a propus lui Ion Iliescu sa ocupe functia de presedinte al PSD timp de 9 luni pentru a opri "jihadul" din partid, dar acesta a refuzat.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru NewsIn ca a observat ca "avertismentul" sau privind renuntarea la functie a avut deja efecte, adaugand ca a primit foarte multe solicitari din partea liderilor din teritoriu de a nu recurge la acest gest si ca "va vedea la Congres". Intrebat daca exista posibilitatea sa revina asupra deciziei de a renunta la functiile din PSD, Iliescu a raspuns: "O sa vad la Congres si dupa Congres, ce se profileaza", dand de inteles ca ar putea renunta la gestul cu care a amenintat marti. Liderul PSD a reiterat faptul ca nu este interesat de functii si ca, in orice situatie, va ramane alaturi de partid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă