-2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSportDan Voiculescu reface PSD+PUR

Dan Voiculescu reface PSD+PUR

In timp ce liderii PSD propovaduiesc triumfalist unitatea de monolit a partidului, social-democratii se transfera pe bucati la Putere. PNL, PD sau, intr-o masura mai mare, Partidul Conservator inregistreaza cereri de adeziune din partea pesedistilor de la inceputul mandatului pana in prezent. Si negocierile nu s-au incheiat, existand informatii la nivelul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor ca inca cativa parlamentari isi pregatesc transferul catre unul dintre partidele aflate la guvernare.

Deputatii PSD se impart intre PNL si PC

Primii care au parasit un PSD intrat in Opozitie pentru a ramane in sfera Puterii au fost deputatii Mihai Malaimare si Traian Dobre, care imediat dupa pierderea alegerilor au plecat la PNL. Deputati dornici de plecare mai sunt, pe lista acestora, cunoscuta chiar si de catre liderului grupului de la Camera, Viorel Hrebenciuc, aflandu-se Teodor Nitulescu, de la Teleorman, si Ioan Timis, de la Hunedoara. Acestia si-au negociat transferul la PNL, Timis aflandu-se cu trei saptamani in urma in pragul excluderii din PSD ca urmare a participarii sale la intalnirile organizate de Adrian Nastase in vederea punerii la cale a unui puci pentru scindarea partidului. Timis a fost „iertat” de orga-nizatia judeteana insa, potrivit informatiilor vehiculate in PSD, isi va anunta in curand demisia. Si deputatul de Alba Mugurel Sarb, exclus din PSD tot ca urmare a apropierii sale de Adrian Nastase, se va inscrie intr-un partid al coalitiei guvernamentale, cel mai probabil PD. PD a primit de altfel si unul dintre cei mai importanti alesi locali ai PSD, pe primarul Craiovei, Antonie Solomon. Acesta are numele cel mai rasunator dintre cele cateva sute de primari care au demisionat din PSD pentru a trece fie la PNL, fie la PD.

Conservatorii absorb masiv pesedisti

Dan Voiculescu pare sa fie insa cel care actioneaza ca un magnet asupra pesedistilor, in special asupra celor de la organizatia Bucuresti. Dupa ce Dan Ioan Popescu a fost inlaturat din functia de presedinte al filialei, noii sefi, Sorin Oprescu si Marian Vanghelie, au eliminat din partid si echipa lui DIP, prin excluderi sau demiteri. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, a fost exclus din partid si s-a inscris in Partidul Conservator. Fostul purtator de cuvant al PSD Bucuresti Octavian Petrovici si-a dat demisia si s-a inscris si el in PC, laolalta cu un grup de aproape 100 de membri ai filialei, in mare parte lideri ai organizatiilor de sector si ai organizatiei de tineret. Un nume mai cunoscut care se pare ca va trece, de asemenea, in partidul lui Dan Voiculescu este cel al lui Madalin Voicu, fost deputat si fost consilier al premierului Nastase, care tocmai a fost suspendat din PSD pentru un an si care, dupa cum declara el insusi, se asteapta sa fie exclus din randurile social-democratilor.

Bejinariu, la putere

Partidul Conservator va avea in randurile sale si un fost prim-ministru al PSD, in persoana lui Eugen Bejinariu, cel care a demisionat din partidul sau in momentul in care plecarea lui Adrian Nastase la PC parea iminenta. De asemenea, la PC se va inscrie si deputatul Zamfir Dumitrescu, presedintele Uniunii Artistilor Plastici, prietenul apropiat al aceluiasi Adrian Nastase, si el proaspat demisionar. Justificarea trecerii la PC (fost PUR) a fost oferita intr-un mod hazliu de catre Eugen Bejinariu, care a spus ca „el a fost ales ca deputat pe listele Uniunii PSD+PUR, deci astfel isi indeplineste mandatul incredintat de alegatori”.
Si PRM a pierdut cativa parlamentari care au preferat sa fie la Putere decat in vesnica opozitie in care se afla partidul lui C.V. Tudor. Senatorul Dorel Onaca a demsionat din PRM pentru a face parte pentru o vreme din PC, in urma cu o luna el trensferandu-se la PD. Acelasi traseu l-a urmat si deputatul Danut Liga, care, dupa un stagiu la PRM si PC, a redevenit democrat, tot in urma cu o luna. Si Mihai Lupoi, fost senator PRM, a migrat la PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă