15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportDan Voiculescu: Băsescu e bântuit

Dan Voiculescu: Băsescu e bântuit

Voiculescu afirmă că în acest film, a fost pe rând administrator al conturilor secrete ale lui Nicolae Ceauşescu, mâna dreaptă a dictatorului, “omul din umbră”, “eminenţa cenuşie” a vechiului regim.

“După ce am câştigat în instanţă împotriva celor care mă calomniaseră, proces care a durat peste 7 ani, m-am ales cu nevinovăţia pronunţată de justiţie şi cu scuzele publice ale domnului Băcanu. Apoi, la bursa zvonurilor, am devenit general de securitate, omul care tăia şi spânzura în serviciile secrete, care l-a speriat pe Pacepa şi l-a controlat cu mână forte pe Iulian Vlad.”, scrie Voiculescu.

El susţine că, în 2006, Traian Băsescu a înviat suspiciunile referitoare la presupusul său trecut securist, prin serialul “Defăimarea lui Voiculescu”

“Însă, din criză de argumente, generalul a fost retrogradat la nivelul de colonel. Nici colonel nu a rămas mult timp şi a ajuns un anonim ofiţer sub acoperire. Cercetările au continuat, pista ofiterului nu s-a confirmat şi am primit gradul de “hocheist pârâcios” căruia i s-a conferit şi titlul « verişorul malefic al anului». “, afirmă milionarul.

Tot lipsa de argumente, continuă Voiculescu, l-a retrogradat pe rând de la rangul de “general”, la simplu “funcţionar”. “Tot ce a mai reţinut justiţia din “mitul colaborării” a fost că i-am spus directorului firmei de comerţ exterior unde lucram că un austriac mă presa să fug din ţară. Asadar, din “eminenţa cenuşie” a regimului, “generalul”, “colonelul”, “ofiţerul”, “hocheistul”, “verişorul”, am ajuns doar ”funcţionarul” care n-a vrut sa fugă. Iar când la Înalta Curte sau la CEDO se va decide că acel episod nu are absolut nicio legatură cu serviciul secret comunist, voi cădea definitiv în anonimat.”

Voiculescu susţine că nu va putea rămâne mult timp în anonimat, deoarece “după conturi secrete şi servicii secrete, sunt convins că regizorul lucrează la alte scenarii secrete. Omul n-are linişte, e bântuit.

Instanţa supremă va comunica, joi, decizia în procesul în care Dan Voiculescu a contestat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti potrivit căreia a fost colaborator al fostei Securităţi.

Curtea de Apel Bucureşti a notat, în motivarea deciziei din 5 februarie 2010, că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate cu numele conspirativ „Felix” în scopul „rezolvării unor sarcini de contraspionaj”, însă era privit cu suspiciune de comunişti, pentru că avea un trai peste nivelul obişnuit, având o casă cu încălzire şi piscină.

Cele mai citite

Sparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21 de ani

După o pauză de peste două decenii, Sparta Praga a înregistrat o victorie răsunătoare în faza principală a UEFA Champions League, câștigând meciul cu...

Deces tragic pentru un bărbat din Alba înțepat de o viespe mare în cap

Un bărbat de 49 de ani, din județul Alba, a murit după ce a fost înțepat în zona capului de un gărgăun (viespe mare),...

Nicolae Ciucă cere autorităților să fie pregătite pentru viitura care vine pe Dunăre

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel, joi seara, la autorităţile centrale şi la cele locale din judeţele dunărene să se pregătească pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă