19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportDan Sova: Guvernul Ungureanu se comporta ca unul interimar, in asteptarea verdictului...

Dan Sova: Guvernul Ungureanu se comporta ca unul interimar, in asteptarea verdictului Curtii Constitutionale

Guvernul Ungureanu se comporta ca unul interimar, pentru ca asteapta verdictul Curtii Constitutionale in cazul contestatiei depuse de USL, a declarat miercuri la TVR Info, senatorul PSD, Dan Sova. „Guvernul Ungureanu n-a emis nicio hotarare de guvern, nicio ordonanata de urgenta, n-a trimis niciun proiect legislativ la Parlament, pentru ca asteapta decizia Curtii Constitutionale. Domniile lor stiu ca investirea nu este in regula”, a spus Sova, potrivit Hotnews.

„Daca magistratii Curtii Constitutionale nu vor admite observatiile noastre de neconstitutionalitate, sistemul de desemnare a unui Guvern va fi pur si simplu aruncat in aer; data viitoare cand se va trece prin procedura de investire a unui Guvern, nu va mai veni nimeni decat in plen; in loc sa avem un control tehnic si politic, care se realiza prin comisiile parlamentare au venit direct in plen, cu vot politic, adica pot sa puna ministru pe oricine”, a continuat Sova.

USL a depus la Curtea Constitutionala, contestatia privind investirea de catre Parlament a Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. USL sustine ca nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidatilor de ministri in comisiile reunite, ca nu au fost intocmit avize ale comsiilor de specialitate, ci doar niste procese verbale prin care se recomanda plenului sa investeasca Guvernul Ungureanu. Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a primit votul de investitura al Parlamentului, pe 9 februarie. Opozitia a refuzat sa participe la sedinta de plen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă