22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportCum s-a plimbat Piedone de la PC la UNPR şi înapoi

Cum s-a plimbat Piedone de la PC la UNPR şi înapoi

În ultimele şase luni, Piedone şi-a anunţat de două ori demisia din funcţiile deţinute în PC – preşedinte al organizaţiei PC Bucureşti, al organizaţiei Sectorului 4 şi prim-vicepreşedinte al partidului – şi candidatura în 2012 din partea UNPR, relatează Mediafax.

De altfel, conform comunicatelor oficiale ale UNPR, Cristian Popescu Piedone fusese numit prim-vicepreşedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali ai Uniunii.

Prima dată, Piedone şi-a anunţa demisia din funcţiile deţinute în PC, la începutul lunii octombrie 2011, şi a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, precizând că doreşte să candideze la preşedinţia formaţiunii.

În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că puterea face racolări prin şantaj, menţionând că primarul Sectorului 4 “ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi” şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că Piedone, este prea deştept pentru a pleca la UNPR, ca să se “lipească de figurile alea groteşti”, menţionând că Piedone îi păcăleşte pe progresişti, aşa cum fac mulţi dintre primari.

Piedone a revenit, după câteva zile, asupra deciziei, menţionând însă că doreşte în continuare organizarea unui congres extraordinar.

Preşedintele PC şi primarul Sectorului 4 au susţinut împreună o declaraţie de presă, în care au vorbit despre demararea procedurilor pentru organizarea congresului extraordinar.

La sfârşitul lunii octombrie, Piedone i-a scris preşedintelui PC, Daniel Constantin, o scrisoare în care îl anunţa că demisionează din funcţiile din PC pentru că nu a fost întreprins niciun demers pentru organizarea unui congres extraordinar.

Edilul menţiona că decizia sa este, de această dată, “irevocabilă”.

Piedone îi spunea lui Constantin că se pare că decizia privind organizarea congresului se dovedeşte a fi peste capul preşedintelui PC.

În 3 noiembrie, primarul Sectorului 4 anunţa, la conferinţa municipală a UNPR Bucureşti, că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din Sectorul 4.

Piedone a amintit, după ce şi-a anunţat decizia, de “puternicele relaţii de prietenie” cu liderii UNPR Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. El afirma că decizia sa de a nu mai candida din partea PC nu echivalează cu o trădare, întrucât bucureştenii din Sectorul 4 vor avea de câştigat dacă va candida sub sigla UNPR.

“În 2008 am bătut la toate porţile partidelor, «sărut mâna PSD, sărut mâna PDL, sărut mâna PNL, mă luaţi şi pe mine de candidat?» Ei ce mi-au spus? «Cine eşti tu? Tu nu eşti din sistem, tu nu eşti din partid, te vom distruge, te vom aresta». (…) Astăzi toată lumea vrea să facă poză cu Piedone”, a spus el.

Piedone a arătat că, refuzat de partidele importante a găsit, în 2008, “un ultim partid”, PC, care a acceptat să îl desemneze candidat, şi de aceea le mulţumeşte conservatorilor.

Primarul Sectorului 4 spunea că, deşi candidat al PC, a fost votat ca persoană, nu ca membru de partid. “Dacă votau partidul, neam de neamul meu nu ajungeam eu primar. (…) De trădare nu pot să mă acuze decât cei care m-au investit în funcţie, alegătorii din Sectorul 4”, a adăugat el.
În 8 noiembrie, preşedintele PC, Daniel Constantin, declara că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu a fost exclus din partid, dar conducerile organizaţiilor Bucureşti şi din Sectorul 4 ale PC, în fruntea cărora se afla Piedone, au fost dizolvate.

“Decizia Biroului Executiv a fost foarte clară, nici nu s-a pus problema excluderii domnului Piedone. Eu cred că dânsul trebuie să aibă maturitatea necesară să-i întrebe pe cetăţenii Sectorului 4 dacă decizia de a se alătura domnului Oprea şi doamnei Udrea este o decizie legitimă şi corectă şi bună pentru cetăţenii pe care îi reprezintă”, a precizat Daniel Constantin.

În 13 decembrie 2011, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, anunţa, la reuniunea organizaţiilor UNPR din Bucureşti şi Ilfov, că primarul Cristian Popescu Piedone va fi şeful de campanie al PDL şi UNPR în alegerile locale din Bucureşti din anul 2012.

În ovaţiile membrilor UNPR, Udrea a arătat că în această campanie cele două partide vor veni cu surpriza de a avea “cel mai bun posibil” şef de campanie, pe primarul Sectorului 4, Popescu Piedone.

“Vă las să vă imaginaţi confruntarea dintre Popescu Piedone şi Miron Mitrea”, le-a spus Elena Udrea participanţilor la reuniune.

În 25 februarie 2012, surse din PDL declarau că Nicolae Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei.

În 9 martie, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, declara că formaţiunea sa are candidaţi proprii la toate primăriile de sector ale Capitalei, context în care îl nominaliza candidat al Uniunii la Sectorul 4 pe Cristian Popescu Piedone.

Vineri, Victor Ponta şi Daniel Constantin au anunţat candidatura din partea USL, ca membru PC, a lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă