29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024

Culise

Basescu, in vizita oficiala in Serbia-Muntenegru

Presedintele Traian Basescu va face o vizita oficiala in Uniunea Serbia si Muntenegru, in perioada 18-19 aprilie, la invitatia omologului sau, Svetozar Marovic. Programul vizitei va include convorbiri ale sefului statului cu presedintele Uniunii Serbia si Muntenegru, Svetozar Marovic, cu presedintele Serbiei, Boris Tadic, si presedintele Muntenegrului, Filip Vujanovic, precum si cu premierul Serbiei, Vojislav Kostunica, precizeaza un comunicat al Presedintiei remis ieri presei. De asemenea, seful statului se va intalni si cu membrii comunitatii romanesti din Serbia si va vizita Biserica Episcopala Ortodoxa Romana de la Varset. Seful statului va vizita trupele romanesti ale MApN si de jandarmi din cadrul MAI de la Pristina, Peci si Gorazdevak. "Agenda discutiilor cu oficialii sarbo-muntenegreni vizeaza, in primul rand, reafirmarea sprijinului ferm pe care Romania il acorda Serbiei si Muntenegrului pentru apropierea de structurile europene si euro-atlantice si, in acest context, evidentierea importantei respectarii drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale. Vor fi abordate, in acelasi timp, modalitatile de dinamizare a relatiilor economice dintre cele doua tari”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

PSD si PC pretind scuze de la Boagiu

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a spus ieri ca afirmatiile ministrului Integrarii, Anca Boagiu, referitoare la parlamentari se incadreaza in zona limbajului de mahala si a pretins scuze de la aceasta. El sustine ca Boagiu ar fi folosit un "limbaj de mahala” atunci cand a spus ca parlamentarii sunt "niste frustrati, pusi doar pe cotcodaceala publica permanenta si care nu inteleg ca treaba lor e sa dea Romaniei legile necesare integrarii”, ca sa nu mai fie necesara guvernarea prin ordonante de urgenta. "Din cate imi amintesc eu, doamna ministru nu prea vine in plenul Parlamentului sa-si prezinte proiectele. Ii recomand ministrului sa fie mai prezent la dezbaterile parlamentare si sa-i convinga pe parlamentari sa nu mai fie frustrati”, a sarit ca ars si vicele PC, Sabin Cutas.

Senatorii, obligati sa lucreze la foc continuu

Senatorii vor sa faca in doua zile ce nu au facut in cateva luni. Adica sa adopte mai multe zeci de proiecte de lege care au termen de adoptare tacita pe 24 aprilie, in a doua zi de Paste. Ordinea de zi de astazi a sedintei de plen cuprinde 25 de propuneri legislative, toate cu termen lunea viitoare. Daca alesii nu vor reusi sa le parcurga pe toate, lucru mai mult decat probabil, cele ramase vor fi adoptate tacit. La acestea se adauga si initiativele introduse pe ordinea de zi a sedintei de maine. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Simplu: din lene si nepasare. Legile au fost tinute prin sertarele comisiilor in loc sa fie dezbatute in timp util si trimise in plen. Printre initiativele care urmeaza sa fie dezbatute se numara si cea privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exer-citarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediului de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Trebuie spus ca din cele 25 de proiecte inscrise pe ordinea de zi de astazi, nu mai putin de 21 au rapoarte de respingere, ceea ce inseamna ca adoptarea lor tacita ar trimite Senatul in desuetudine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă