12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCSM București, aproape calificată în Final Four după o victorie fabuloasă în...

CSM București, aproape calificată în Final Four după o victorie fabuloasă în fața lui Metz Handball

SM Bucureşti a făcut un pas mare spre turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, vineri, graţie victoriei categorice cu 34-21 (19-13) reuşite în faţa formaţiei franceze Metz Handball, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală, în prima manşă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Min. 60. Grubisic încearcă și ea să înscrie, însă nu nimerește spațiul porții goale. Înscrie Metz, dar și CSM în ultima secundă și scorul final este 34-21!

Min. 58. Șapte metri. Execută Bella Gulden și scorul e 33-20.

 
Min. 56. Fază spectacol făcută de CSM sub amenințare de prepasiv. Gruba apără și ea. 32-19!

Min. 53: Cristina Neagu arată de ce este cea mai bună jucătoare din lume și duce scorul la 31-17. E poate cea mai bună partidă făcută de Neagu în 2018.

Min. 51: 30-17 și time-out cerut de echipa franceză.

Min. 48. Oana Manea este luată de gât și CSM va avea un om în plus pentru următoarele două minute. Gulden execută fără emoții lovitura de la 7 metru: 28-16.

Min. 46. CSM înscrie în inferioritate, iar Grubisic apără 27-16.

Min. 45: Șapte metri pentru CSM, după un fault la Manea și Gulden duce scorul la 26-15.

Min. 41: CSM pierde mingea, dar și Metz ratează. 

Min. 39: CSM BUCUREȘTI joacă FABULOS. 24-13 și apărarea este imbatabilă. PASIV și avem din nou posesie.

Min. 36. Grubisici apără, iar Cristina Neagu lovește năprasnic. ADMIRABIL! 

Min. 34. Se schimbă raportul de forțe în teren. CSM În efectiv complet, Metz în inferioritate și Manea înscrie pentru 22-13.

Min. 32. Jucăm în inferioritate, dar Gruba apără și Neagu duce scorul la 21-13.

Min 31: Neagu începe cu gol și repriza secundă și CSM are șapte goluri avans.

Min. 30. Apără GRUBA și NEAGU înscrie în ultimele 10 secunde de joc, stabilind scorul primei părți: 19-13.

Min. 29: Cinci goluri diferență pentru campioana României! Bravo, CSM! 18-13.

Min. 27: Niombla își ia revanșa și marchează de două ori. Scor 16-12.

Min 24: Neagu înscrie la vinclu și duce scorul la 14-11. Apoi recuperăm mingea, dar Niombla ratează, la o minge șutată cu parchetul.

Min 21: Mehmedovici forțează și ține CSM la un avans de două goluri. 12-10 și recuperăm mingea, după un fault în atac al francezelor.

Min. 16: Metz își revine după începutul ezitant și recuperează din handicap, apropiindu-se la două goluri și atac, însă întră în pasiv.

Min. 10: 7-4 pentru campioana României, după ce Gulden și Neagu colaborează excelent pe contraatac.

Min. 8: Din nou apără Paula Ungureanu. Kurtovic este busculată și Gulden marchează de la 7 metri. 6-2 pentru românce.

Min. 7: Cristina Neagu trage din orice poziție și marchează cu un șut violent la vinclu, din lateral. 5-2

Min. 5: Paula Ungureanu face minuni în apărare și scorul este 4-2 pentru CSM BUCUREȘTI.

Min. 2: Cristina Neagu deschide scorul, apoi ne apărăm excelent și ne desprindem pe tabelă.

Antrenorul suedez Per Johansson a opinat ca CSM Bucureşti este favorită în meciul de vineri cu Metz Handball, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, dar cu condiţia ca spiritul de echipă să prevaleze individualităţilor din echipă. 

”Vom înfrunta o echipă franceză puternică, Metz. Forţa lor stă în buna organizare, în disciplină, nu au făcut cadouri în meciurile jucate până acum. Au un playmaker foarte bun, Zaadi (Deuna – n.r.), şi interul drept Gros (Ana – n.r.) este puternic, dar de asemenea poate fi pentru noi un avantaj. Ştim că sunt foarte disciplinate, dar noi suntem pregătiţi pentru ele, pentru că nu sunt jucătoare imprevizibile. CSM are un bagaj plin de lucruri bune, avem mari capacităţi, dar randamentul echipei nu este la maxim şi jobul meu este să încercăm să atingem randamentul deplin. Poate mâine nu vom fi la un randament de 100%, dar cu siguranţă în timpul meciului vom încerca să-l atingem. Toată lumea ştie că CSM are jucătoare foarte bune şi de asta sunt aici. Nu pot să le învăţ prea mult handbal într-o săptămână, dar le pot da energia, pasiunea mea, le pot da instrumente să colaboreze mai bine, să joace mai bine împreună. Cred că asta e principalul meu obiectiv. Aşa a fost şi anul trecut. Sunt jucătoare foarte bune, fiecare dintre ele, dar ca să formezi o echipă trebuie să faci lucrurile corecte şi ăsta e jobul meu”, a declarat antrenorul Per Johansson la conferinţa oficială de presă de joi. 

Anul trecut, în martie, Johansson a preluat CSM Bucureşti cu care a reuşit calificarea în Final Four după o dublă victorie împotriva echipei maghiare Ferencvaros Budapesta (30-25, 27-26). În acest an, suedezul a venit tot în martie, dar a reuşit să dispute două meciuri în Cupa României, înainte de dubla decisivă cu Metz. 

”Pentru mine este aceeaşi situaţie de acum un an. Am venit spre finalul sezonului, diferenţa este că am avut două meciuri în Cupa României, care mi-au prins bine mie şi fetelor. Nu sunt prea îngrijorat că am puţin timp la dispoziţie, pentru că nu pot face miracole într-o săptămână, dar sigur echipa este pregătită pentru acest prim meci. Apoi vom avea nouă zile pentru a pregăti manşa a doua. Aşa a fost, să jucăm primul meci acasă, sper să facem un rezultat bun, să câştigăm în primul rând. Important este să avem senzaţii bune, iar dacă vom câştiga totul va fi sub control. Fetele sunt foarte experimentate în jocurile de acasă şi din deplasare, au arătat asta. În ultimii ani, meciurile de acasă sau din deplasare nu mai sunt aşa de importante, dar desigur în faţa publicului din Bucureşti, ne dorim un succes şi vom face tot posibilul pentru asta”. 

Johansson a opinat că medalia de bronz de anul trecut a fost un rezultat bun, dar CSM Bucureşti se poate considera printre marile favorite la medalia de aur din acest an doar dacă va juca la cel mai bun nivel al său în dubla cu Metz. 

Cele mai citite

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă