8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCristian Preda: Tripleta şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse...

Cristian Preda: Tripleta şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse pentru succesiunea lui Boc

Cristian Preda consideră că “tripleta BVB” şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse pentru a asigura succesiunea lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu şi că Cezar Preda, Radu Berceanu şi Ioan Oltean sunt “reprezentativi pentru dispreţul” cu care au fost trataţi cei veniţi în PDL în ultimii ani, potrivit Mediafax.

“După ce Emil Boc a câştigat mandatul de preşedinte al PDL divorţând de celebra tripletă BVB (Blaga, Videanu, Berceanu), acum tot Emil Boc spune că aceştia sunt «adevăraţii pedelişti». Ceva e în neregulă. Ori anul trecut Emil Boc s-a sprijinit (cu bună ştiinţă?) pe «pedelişti neadevăraţi», ori în clipa de faţă fostul premier schimbă macazul, pentru ca tripleta să nu fie tentată să îl urmeze pe S.Frunzăverde. De fapt, ambele variante sunt un dezastru. De ce? Pentru că ele leagă destinul unui partid politic de trei nume, indiferent că sunt privite ca referinţe de urmat sau, dimpotrivă, ca adversari buni de pus la zid. Ceilalţi sunt membri de categoria a doua. A fost penibil, e şi acum penibil. Acest tip de politică nu mai poate continua”, scrie europarlamentarul PDL pe blogul personal.

Cristian Preda spune că la ultima întâlnire a lui Traian Băsescu cu PDL la care a asistat, preşedintele a vorbit despre nevoia de a găsi un succesor nu doar pentru el, ci şi pentru Emil Boc. “Era prin 2010. Convenţia de anul trecut nu a găsit nici unul dintre aceste personaje. Preţul amânării e plătit acum, în an electoral”, apreciază el.

În opinia lui Preda, “tripleta” nu are resurse pentru a asigura succesiunea lui Boc şi a lui Băsescu.

“Un lucru e clar: tripleta şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse pentru a asigura succesiunea lui Boc şi a lui Traian Băsescu. Tot ceea ce pot face – tot ceea ce au arătat că sunt dispuşi să facă – e să arunce cu noroi în nou-veniţii din PDL sau în oamenii independenţi care vor cu disperare o alternativă. Cezar Preda, Radu Berceanu şi Ioan Oltean sunt reprezentativi pentru dispreţul cu care am fost trataţi toţi cei care am intrat în PDL în ultimii ani, pentru dispreţul cu care vorbesc pedeliştii «adevăraţi» despre oamenii liberi şi independenţi”, mai scrie Preda.

Europarlamentarul mai susţine că, de fapt, ceea ce “greii” nu au văzut este că “o altă generaţie politică s-a născut”.

“Spuneţi-i cum vreţi: generaţia 2012, generaţia Ungureanu, nu are importanţă. Generaţia aceasta e în PDL, e şi în afara PDL. Partizani şi nepartizani. Atunci când spune că subscrie valorilor dreptei liberale şi democrate, această generaţie nu rosteşte fraze goale, descoperite în manuale de comunicare. Fiindcă această generaţie a răzbătut cu greu prin jungla fesenistă a anilor nouăzeci şi prin jungla pretins-europenizantă a anilor 2000. Acum, ea a ajuns la maturitate, după ce a acumulat experienţă instituţională şi notorietate publică. PDL poate profita de pe urma acestei generaţii sau îi poate bloca pentru un timp ascensiunea. Prima soluţie e mai inteligentă”, conchide Cristian Preda.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, că Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Cezar Preda sunt oameni care au fost întotdeauna alături de partid, sunt “PDL-ul adevărat”, niciodată nu au fost puşi deoparte şi au “în sânge crezul PDL”.

“Aceşti oameni întotdeauna au fost şi sunt alături de PDL, că e vorba de Videanu, de Berceanu, de Blaga sau Cezar Preda. Aceştia sunt PDL-ul adevărat, nu au fost niciodată puşi deoparte sau în alte locuri”, a afirmat Emil Boc.

El a făcut aceste precizări în legătură cu declaraţiile lui Cezar Preda privind revenirea în prim-plan în partid a lui Berceanu şi Videanu.

Emil Boc a spus că aceştia contribuie pe componenta lor la succesul PDL.

“Evident că sunt alături de noi şi fiecare pe componenta lor contribuie la succesul PDL, au în sânge crezul PDL”, a spus Emil Boc.

El a adăugat că pentru organizarea campaniei electorale BPN a numit o echipă care coordonează şi utilizează toate resursele partidului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă