25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda: Statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale USL

Cristian Preda: Statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale USL

Cristian Preda susţine că USL a transformat condamnarea lui Adrian Năstase într-un spectacol mediatic, temându-se că votanţii i-ar putea întoarce spatele după decizia justiţiei în cazul fostului premier, eurodeputatul afirmând că statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale Uniunii, potrivit Mediafax.

„Pesediştii şi peneliştii au transformat condamnarea lui Adrian Năstase într-un spectacol mediatic, dar dincolo de ecran se află şi o intenţie politică foarte clară. Compasiunea pusă în scenă după episodul sinuciderii ratate e doar faţa publică a unui calcul politic cinic. PSD şi PNL îl asumă fiindcă sunt în campanie electorală permanentă. Lupta politicienilor români cu deciziile judecătoreşti şi folosirea medicilor pentru a amâna sau suspenda executarea pedepselor sunt lucruri frecvente din 1989 încoace. Acestea sunt, de altfel, unele dintre motivele care ne-au impus MCV”, scrie Preda, într-o postare pe blog.

El adaugă că de fiecare dată de la Revoluţie încoace, s-au bătut cu justiţia acei politicieni pentru care raţiunea personală e mai însemnată decât interesul general.

„Care e însă calculul acum? Antonescu şi Ponta şi-au dat probabil seama că există riscul ca votanţii lor să le întoarcă spatele, după ce au aflat că Înalta Curte a decis trimiterea la închisoare a fostului premier Năstase. Ceea ce era până ieri o bănuială e azi sentinţă definitivă. Îndoiala a dispărut, certitudinea poate produce daune partidelor de la putere. Aşa că miniştri, avocaţi ai celui condamnat, medici şi jurnalişti de partid tună şi fulgeră împotriva judecătorilor şi acuză opoziţia că e lipsită de inimă atunci când afirmă că şi condamnaţii sunt egali. Ca şi-n trecut, stânga din PSD şi PNL vrea voturi de la cei care consideră că politicienii nu sunt egali în faţa legii cu plebea şi că justiţia trebuie influenţată cu discreţie pentru a-i proteja pe corupţi”, scrie Preda.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul Calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, vineri, că, la dorinţa familiei lui Năstase, Spitalul Floreasca nu mai poate să furnizeze niciun fel de informaţie privind starea de sănătate a fostului premier.

Premierul Ponta a venit, miercuri noapte, la Spitalul Floreasca pentru a se interesa de starea lui Adrian Năstase, declarând că se întreabă dacă preşedintele Traian Băsescu este fericit de această situaţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă