15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportCristian Preda: Încheierea alianţei de centru-dreapta, peste 3-4 săptămâni în cazul cel...

Cristian Preda: Încheierea alianţei de centru-dreapta, peste 3-4 săptămâni în cazul cel mai fericit

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă că în urma discuţiilor dintre PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată, se vor pregăti detaliile care pot conduce, “în cazul cel mai fericit”, la încheierea alianţei electorale în 3-4 săptămâni, informează Mediafax.

El aminteşte că miercuri au început discuţiile dintre PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată în vederea încheierii unei alianţe electorale pentru scrutinul legislativ.

“Există câteva puncte agreate: 1. scopul alianţei este definirea unei alternative la Uniunea Social Liberală; 2. fiecare formaţiune îşi menţine identitatea politică, acceptând criterii de integritate comune pentru candidaturile ce vor fi prezentate la viitoarele alegeri legislative; 3. mai multe grupuri de lucru vor pregăti detaliile politice şi juridice care ar putea conduce, în cazul cel mai fericit, la încheierea alianţei electorale de centru-dreapta peste 3-4 săptămâni”, scrie Preda.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic şi de guvernare.

“Lucrurile din punctul meu de vedere şi a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încreder între noi, pur şi simplu nu avem divergenţe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcţia instituţională pentru că şi ea este extrem de importantă şi am ajuns şi la concluzia că ar trebui să constituim şi un colectiv care să ţină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toţi candidaţii noştri la alegerile parlamentare”, a spus Blaga.

Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă