7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCristian Preda i-a recomandat lui Teo Trandafir să meargă la Realitatea TV...

Cristian Preda i-a recomandat lui Teo Trandafir să meargă la Realitatea TV şi Antena 3

Cristian Preda a declarat, luni, la RFI, că nu va respecta decizia conducerii centrale a PDL privind apariţia la Realitatea TV şi Antena 3, precizând că nu poate respecta o decizie ce nu se regăseşte în Statutul partidului şi că a sfătuit-o pe Teo Trandafir să meargă la aceste posturi de televiziune.

“În opinia mea, ar fi paradoxal ca un om care vine din spaţiul televiziunii să nu poată tocmai în momentul în care intră în campanie să folosească acest atu şi astfel să participe la emisiunile de televiziune de la Realitatea şi Antena 3, puse pe mica listă neagră a PDL. Recomandarea pe care am făcut-o eu, ca şi Romeo Raicu, de altfel, a fost aceea, bineînţeles, să apară la aceste posturi. Nu putem trăi de pe urma unor paradoxuri de acest fel, e ca şi cum ne-am tăia craca de sub picioare”, a spus europarlamentarul PDL, citat de Mediafax.

Cristian Preda a adăugat că nu poate să respecte nicio decizie care nu este întemeiată în Statutul partidului.

“Nu există nimic în Statutul Partidului Democrat Liberal, care să conducă la decizia aceasta. Mi s-ar părea indecent să respect o decizie, care nu e legată de Statutul partidului. De altfel, tocmai am proclamat un nou Statut glorios. Ar fi culmea ca, exact în acest moment, eu să fiu ţinut să respect o decizie care nu e întemeiată nici în vechiul, nici în noul Statut. Aşa voi proceda în continuare şi aşa mi se pare că trebuie să procedeze orice om care simte că are o responsabilitate în momentul în care intră în viaţa publică. Nu poţi să doreşti să faci o carieră publică şi în acelaşi timp să te porţi ca un fotbalist, nemulţumit despre cum au scris cronicarii despre rateurile lui succesive din partidă”, a menţionat el.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice.

Cristian Preda a anunţat, pe blogul său, că vineri seară urma să participe la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN şi se simte obligat să se ţină de cuvânt după ce a acceptat să participe, apreciind totodată că “boicotarea presei este o mare eroare”.

Preda a declarat, vineri seară, la Antena 3, că în următoarea perioadă ar dori să apere candidatura lui Teo Trandafir la alegerile din Colegiul 19, menţionând că nu ar putea face aceasta dacă n-ar putea apărea la posturile de televiziune care fac obiectul deciziei BPN.

Eurodeputatul Cristian Preda este purtătorul de cuvânt al candidatului PDL la alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 19 Bucureşti.

Duminică, Teo Trandafir a declarat că se va consulta cu staff-ul său în privinţa participării la emisiunile TV din campanie. “Dacă ei consideră că este oportun să merg, o să merg”, a spus ea.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă