21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda: Dacă Băsescu îi acceptă pe Niţu şi Irimie, SLĂBEŞTE autoritatea...

Cristian Preda: Dacă Băsescu îi acceptă pe Niţu şi Irimie, SLĂBEŞTE autoritatea CSM

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi dă dreptate judecătorului Alina Ghica, care îşi încheie mandatul la şefia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a spus, vineri, că ameninţările la adresa justiţiei demonstrează că România are nevoie de un CSM tot mai puternic.

În acest context, Preda consideră că preşedintele Traian Băsescu este obligat să urmeze avizul dat de CSM în cazurile lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, propunerile ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru şefia Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cristian Preda avertizează că, dacă Traian Băsescu va da curs celor doua propuneri trimise de Pivniceru, atunci ar slăbi în mod vizibil CMS.

Citeşte şi LIVE TEXT. Oana Schimdt-Hăineală, NOUL ŞEF al CSM. Alegerea Alinei Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte, BOICOTATĂ de ministrul Mona Pivniceru şi de 4 membri ai CSM

„Alina Ghica, preşedinta CSM care îşi încheie mandatul, are dreptate atunci când declară că întrucât în 2012, ameninţările la adresa justiţiei au fost mai vizibile ca oricând, e nevoie de un CSM tot mai puternic.

Preşedintele Băsescu e, de aceea, obligat să urmeze avizul CSM în privinţa propunerilor făcute de Mona Pivniceru pentru posturile de procuror general şi de procuror-şef la DNA. Dacă ar urma opinia ministrei, T. Băsescu ar slăbi în mod semnificativ autoritatea CSM”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Amintim că membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi-au votat, vineri, conducerea. În urma voturilor, Oana Schidt-Hăineală a fost ales în funcţia de preşedinte al CSM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă