25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda: Boştinaru (PSD) şi Nicolai (PNL) au oferit în PE o...

Cristian Preda: Boştinaru (PSD) şi Nicolai (PNL) au oferit în PE o imagine a dispreţului pentru vot

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune că deputaţii Victor Boştinaru şi Norica Nicolai au oferit în comisia de petiţii a PE „o imagine regretabilă a dispreţului faţă de vot”, părăsind sala, „gesticulând şi vociferând nemulţumiţi” când au văzut rezultatul votului asupra petiţiei jurnaliştilor, informează NewsIn.

„Atunci când au constatat că reprezentantul Comisei Europene nu le sprijină punctul de vedere, afirmând că e o chestiune de politică internă, şi mai ales au atunci când au văzut că nu au voturile necesare pentru a îndrepta Parlamentul împotriva României, cei doi au părăsit sala de reuniuni, gesticulând şi vociferând nemulţumiţi. După ce Victor Ponta a cerut socialiştilor să blocheze accesul cetăţenilor români în Schengen, doi europarlamentari români – unul pesedist, altul penelist – au oferit o imagine regretabilă a dispreţului pentru vot”, scrie Preda pe blog.

El îi ironizează pe cei doi eurodeputaţi, spunând că au şi-au introdus petiţia „între plângerea unui cetăţean german în legătură cu şi plângerea unui spaniol referitoare la <înlăturarea unui cuib de berze din turnul unei biserici din Galapagar, în apropiere de Madrid>”. „După ce spectacolul oferit de cei doi eurodeputaţi români s-a încheiat, comisia a revenit la oile ei. Mă rog, la berzele care invadează turle de biserici şi la vacile nepriponite cum trebuie”, continuă Preda.

Eurodeputatul PDL spune că, deşi el susţine că formula din strategia CSAT „nu e una fericită”, petiţia redactată de Boştinaru şi Nicolai a fost „neglijentă”. „Faptul că textul a fost redactat neglijent nu dă dreptul de a-l răstălmăci şi cu atât mai puţin dreptul de a exporta această dezbatere într-o formă trunchiată în faţa unei instanţe care nu e competentă”, critică Preda demersul celor doi europarlamentari.

Petiţia privind includerea presei în Strategia Naţională de Apărare a fost discutată joi în Comisia de resort a Parlamentului European, fiind declarată închisă prin voturile reprezentanţilor PPE, celelalte grupuri urmând a contesta decizia, informează un comunicat de presă remis NewsIn.

Membrii Comisiei de Petiţii a Parlamentului European (PETI) au dezbătut joi petiţiile Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a presei ca vulnerabilitate a statului român. În urma votului din Comisia de Petiţii, eurodeputaţii Partidului Popular European (EPP), grup la care este afiliat PDL, au decis cu 16 voturi în favoare ca petiţiile să fie declarate închise. Reprezentanţii celorlalte grupuri politice din Parlamentul European au părăsit sala la momentul votului în semn de protest faţă de nerespectarea propunerii de a menţine deschisă petiţia până când Comisia Europeană va formula un punct de vedere oficial cu privire la încălcarea dreptului comunitar, precizează comunicatul de presă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă