19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda, ATAC la Crin Antonescu: Cine se teme de libertatea presei...

Cristian Preda, ATAC la Crin Antonescu: Cine se teme de libertatea presei nu e liberal

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi atrage preşedintelui PNL Crin Antonescu că presa trebuie să aibă acces la dezbaterile constituţionale şi subliniază că cine se teme de libertatea presei nu este liberal.

”Crin Antonescu doreşte ca dezbaterea asupra revizuirii Constituţiei să nu poată fi urmărită de presă. În locul accesului liber al jurnaliştilor, şeful PNL propune ca membrii comisiei pe care o va prezida să redacteze comunicate.

E greu de conceput ceva mai anti-liberal. Întâi de toate, fiindcă presa nu e, cum crede penelistul, în slujba partidelor. Jurnaliştii trebuie să aibă acces la tot ceea ce se petrece în timpul dezbaterii. Comunicatele nu sunt suficiente.

În al doilea rând, Constituţia e Legea fundamentală. dacă presa poate vedea dezbaterile care privesc chestiuni mai mărunte, cum să-i interzici să urmărească felul în care aleşii se pronunţă asupra celei mai însemnate dintre toate? Publicul e interesat de orice aspect al dezbaterii, nu doar de materiile care ar primi viză de la Antonescu. Cine se teme de libertatea presei nu e liberal”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Citeşte şi Cristian Preda: Ghica şi Danileţ sunt victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă