6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportCristian Preda: Antonescu NU ŞTIE istorie

Cristian Preda: Antonescu NU ŞTIE istorie

Europarlamentarul Cristian Preda, exclus recent din PDL pentru o perioadă de şase luni, îl acuză pe preşedintele PNL Crin Antonescu că nu ştie istorie.

“Crin Antonescu a anunţat (…) că forma revizuită a Constituţiei va conţine un preambul. El a explicat că va fi ‘pentru prima oară în istoria României’ când un text constituţional ar fi organizat în acest fel. E fals: Constituţia din 1952 a cuprins un preambul. Crin Antonescu e absolvent de istorie…”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Citeşte şi Vasile Blaga, despre suspendarea lui Cristian Preda din PDL: Va avea timpul necesar să analizeze limpede lucrurile

Totodată, europarlamentarul român îşi exprimă speranţa că “preambulul pe care-l pregăteşte USL e mai bun decât cel care debuta, în 1952, cu celebrele fraze: ‘Republica Populară Română este un stat al oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Republica Populara Romana a luat naştere ca urmare a victoriei istorice a Uniunii Sovietice asupra fascismului german şi a eliberării României de către glorioasa Armată Sovietică, eliberare care a dat putinţa poporului muncitor, în frunte cu clasa muncitoare condusă de Partidul Comunist, să doboare dictatura fascistă, să nimicească puterea claselor exploatatoare şi să făurească statul de democraţie populară, care corespunde pe deplin intereselor şi năzuinţelor maselor populare din România'”.

“Adevărul e că, dacă înlocuim, în rândurile de mai sus, URSS & Partidul Comunist cu USL, ca şi dictatura fascistă cu ‘dictatura băsistă’, am putea crede că auzim vedetele politico-mediatice de la Antena 3”, conchide Preda.

Citeşte şi Macovei: Propunerea de suspendare a lui Cristian Preda arată “obtuzitatea” actualului BPN al PDL

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă