25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda: Antonescu ar trebui să-şi dea DEMISIA de la şefia Senatului...

Cristian Preda: Antonescu ar trebui să-şi dea DEMISIA de la şefia Senatului după decizia CCR

Crin Antonescu ar trebui să demisioneze de la conducerea Senatului, dacă mai are onoare, după decizia CCR de miercuri, scrie Cristian Preda pe blogul său.

„Blocarea judecăţii CCR asupra hotărârilor legislativului a fost o piesă esenţială din mecanismul inventat de USL şi pus în mişcare în iulie pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu de la Cotroceni”, crede Preda.

„Mecanismul nu a fost creat pentru un ales oarecare. Dacă ar fi fost aşa, Vasile Blaga ar fi rămas la Senat şi ar fi jucat rolul de preşedinte interimar până la referendumul din 29 iulie. Maşinaţiunea era gândită exclusiv pentru a-l transfera la palatul Cotroceni pe co-preşedintele USL, candidatul acestei alianţe la prezidenţiale. În treacăt fie spus, dacă manevra reuşea, acum am fi fost între cele două tururi de scrutin, cu Antonescu în competiţie din poziţia de preşedinte interimar”, adaugă europarlamentarul.

Potrivit lui Preda, „boicotul a împiedicat o ambiţie personală nemăsurată, care a călcat în picioare legea, subordonând-o unui interes strict personal. Şeful PNL nu ar trebui să aştepte rezultatul contestaţiei depuse de PDL cu referire la destituirea lui V. Blaga. Onoarea l-ar împinge să recunoască faptul că a profitat direct de pe urma improvizaţiei care a blocat Curtea până azi. Întrebarea e: are onoare?”, încheie Preda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă