16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportCristian Diaconescu: Opoziţia, ori prea aproape de "îngăduinţa puterii", ori dezorganizată

Cristian Diaconescu: Opoziţia, ori prea aproape de „îngăduinţa puterii”, ori dezorganizată

Şeful Cancelariei prezindeţiale, Cristian Diaconescu, a scris, pe blogul personal, că nu a văzut nimic la opoziţia din România şi că reprezentanţii acesteia se sfâşie pentru nimic.

„Ar fi total lipsit de politeţe să nu recunosc faptul că dacă reprezentanţii puterii se sfâşie pentru împărţirea prăzii, de cealaltă parte, reprezentanţii opoziţiei se sfâşie pentru… nimic. Dacă în zona puterii se poate remarca uşor lipsa de expertiză, în zona opoziţiei constatăm acelaşi lucru”, scrie Diaconescu.

În opinia opoliticianului, opoziţia, care „nu este un job pentru leneşi, amatori sau visători”, nu se poate scuza pentru orice abuz şi orice nepricepere, aşa cum o fac cei aflaţi la putere.

Diaconescu a adăugat că, din perspectivă structurală, opoziţia nu există în România, deoarece ori se află nepermis de aproape de „îngăduinţa puterii”, ori se află într-o stare de agregare organizatorică ce „nu-i permite un mesaj credibil”.

„Opoziţia nu are nevoie de actori preţioşi care îşi zbiară virtuţile de pe cele mai înalte crăci ale copacului pentru a primi confirmarea publicului. Opoziţia nu trebuie să devină un act educaţional academic în mâna “super teoreticienilor” pentru ca actul educaţional nu e tot una cu lupta politică, el nu convinge şi nu-i angajează pe oameni. Nu în ultimul rând, opoziţia trebuie să fie hotărâtă şi să creadă în ceea ce spune şi face”, a mai scris Diaconescu pe blogul personal, adăugând că, din toate acestea, nu a văzut nimic la opoziţia din România.

O opoziţie aproape inexistentă în contraponderea unei puteri aproape absolute nu poate decât să deruteze şi să deznădăjduiască, fără să aibă posibilitatea de a se scuza. În plus, opoziţia înseamnă viitorul, iar când opoziţia nu există, nici viitorul nu arată în vreun fel, conchide Diaconescu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă