19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCrin Antonescu: Monitorizarea lui Cristian Diaconescu este inacceptabila

Crin Antonescu: Monitorizarea lui Cristian Diaconescu este inacceptabila

Liderul PNL, Crin Antonescu, spune ca a avut impresia ca multa lume din afara PSD a intervenit intr-un fel sau altul in congresul formatiunii, aratandu-se tulburat ca o jurnalista a dezvaluit ca ar avea documente din care reiese ca senatorul PSD Cristian Diaconescu a fost monitorizat zece zile, transmite NewsIn.

"Episodul Cristian Diaconescu de ieri a fost unul care m-a tulburat, desi credeam ca sunt chiar batatorit in toate incercarile acestea ale politicii romanesti, si senzatia pe care am avut-o e o senzatie ca acest congres nu a fost deloc numai al PSD, chiar daca asta nu implica nimic despre actorii sai. Am avut impresia ca multa lume din afara PSD intr-un fel sau altul nu a fost doar interesata, ci a si intervenit intr-un fel sau altul in toata aceasta intorsatura dramatica", a comentat Crin Antonescu la Realitatea Tv anuntul facut de o jurnalista potrivit careia are imagini si documente din care rezulta ca politicianul a fost monitorizat.

"Episodul privitor la Cristian Diaconescu este inacceptabil si este asa la vedere o premiera in politica romaneasca. Nu se poate ca un om politic, un om sa fie monitorizat, nu stim cum, in ce fel, cu mandat, fara mandat, de catre cine, de stat, privat, nu se poate ca intr-un moment al unui congres aceste informatii sa ajunga la un jurnalist, care jurnalist nu le publica, dar anunta unei tari intregi nu se poate sa se intample astfel de lucruri si nu se poate sa nu se dea un raspuns de la niste institutii care au fost numite", a mai spus Amtonescu.

Liderul PNL a tinut sa-l felicite pe Liviu Dragnea pentru organizarea congresului PSD, precizand ca pe noul lider al partidului, Victor Ponta, l-a felicitat deja telefonic. Antonescu a spus ca noua conducere a PSD nu va schimba cu nimic pozitia PNL fata de acest partid. "Din punctul nostru de vedere pozitia fata de PSD in contextul politic pe care il cunoastem nu se schimba doar pentru ca s-a schimbat presedintele acestui partid", a spus liberalul.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sambata ca ar fi in posesia unor documente si imagini din care reiese ca Cristian Diaconescu a fost urmarit timp de zece zile si ca s-ar fi incercat compromiterea sa, sugerand ca ar exista o legatura intre monitorizarea acestuia si retragerea din cursa in favoarea lui Mircea Geoana, in ultimul moment.

"Am luat aceasta decizie astazi. Nu mi-am pregatit deloc aceasta decizie. Am privit sala, am privit oamenii, am discutat si cu Victor (Ponta – n.r.) si am luat decizia. Probabil ca unii vad calcule tenebroase, dar pentru mine conteaza ca am lucrat cu Mircea Geoana 16 ani. Il cunosc mai bine decat foarte multa lume, dar nu vreau sa-l judec", a spus Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

Diaconescu a facut aceasta precizare dupa ce jurnalista Floriana Jucan a declarat ca a primit 36 de pagini de monitorizare, insotite de suport video, in care Cristian Diaconescu ar fi fost surprins in diferite ipostaze "compromitatoare". Potrivit jurnalistei, Diaconescu ar fi fost urmarit in perioada 1-10 februarie.

"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Victoriei, sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza, se camufleaza, isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus Floriana Jucan, la Realitatea TV.

Jurnalista a mai spus ca a decis sa nu publice aceste documente, pentru ca a considerat ca se incerca discreditarea lui Diaconescu. "Am sa-i dau personal acest dosar si dansul va decide daca vrea sa-l faca public sau nu", a mai spus jurnalista.

La randul sau, Diaconescu a calificat monitorizarea la care a fost supus drept "o chestiune exagerata". "Aceasta chestiune, mai mult sau mai putin personala, este legata de acest congres. Oricine face monitorizarea, o face ilegal", a mai spus Diaconescu. El a recunoscut, totusi, ca a fost la sediul SRI din Piata Victoriei, insa pentru "o discutie in legatura cu un proiect in ceea ce priveste scutul anti-racheta", iar pe 5 februarie s-a intalnit "cu oameni de afaceri si cu jurnalisti".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă