9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportCozmin Gusa a demisionat de la sefia PIN

Cozmin Gusa a demisionat de la sefia PIN

Cozmin Gusa a demisionat din functia de presedinte al PIN, ca urmare a rezultatului sub asteptari inregistrat de formatiunea sa in alegerile europarlamentare.
Gusa a explicat ca, potrivit Statutului PIN, la fiecare ciclu electoral, in ziua anuntarii rezultatului definitiv al alegerilor, se convoaca Adunarea Generala Nationala pentru alegerea noii structuri de conducere nationala, care are loc in maxim 45 de zile.
"Asta presupune o demisie si am decis ca aceasta demisie sa mi-o asum doar eu, delegand atributiile functiei de presedinte vicepresedintelui Lavinia Sandru si secreterului general Valeriu Bordei", a declarat deputatul PIN. El a precizat ca a convocat Adunarea Generala in data de 15 decembrie.
In acelasi timp, el a sustinut ca, din punct de vedere public, PIN-ul a inregistrat un succes, fiind filiale judetene care au obtinut peste 5%, insa a recunoscut ca PIN are nevoie de mai multe "resurse si organizatii".
"In ceea ce priveste candidatura mea pentru un nou mandat la conducerea PIN, este un lucru la care trebuie sa reflectez. Pot sa fac multe lucruri in partid, pot fi si secretar general sau vicepresedinte. In niciun caz nu voi parasi partidul. Eu am fondat PIN-ul sa-l bag in Parlament si voi fi ultimul care pleaca din acest partid", a conchis Cozmin Gusa.
Potrivit datelor partiale anuntate de Biroul Electoral Central pentru europarlamentare, PIN a obtinut doar 2,64% din voturi.

Cele mai citite

Elena Udrea: Directorul ANP, Dan Halchin, împiedică mamele să meargă la copii și la familiile lor

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a făcut ieri o serie de acuzații grave la adresa șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin,...

Parlamentul de la Chișinău „a rupt” trei acorduri încheiate cu CSI

Parlamentul de la Chişinău a denunţat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunităţii Statelor Independente (CSI), votând, în a doua lectură, trei proiecte de...

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...
Ultima oră
Pe aceeași temă