25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCozmin Gusa a demisionat de la sefia PIN

Cozmin Gusa a demisionat de la sefia PIN

Cozmin Gusa a demisionat din functia de presedinte al PIN, ca urmare a rezultatului sub asteptari inregistrat de formatiunea sa in alegerile europarlamentare.
Gusa a explicat ca, potrivit Statutului PIN, la fiecare ciclu electoral, in ziua anuntarii rezultatului definitiv al alegerilor, se convoaca Adunarea Generala Nationala pentru alegerea noii structuri de conducere nationala, care are loc in maxim 45 de zile.
"Asta presupune o demisie si am decis ca aceasta demisie sa mi-o asum doar eu, delegand atributiile functiei de presedinte vicepresedintelui Lavinia Sandru si secreterului general Valeriu Bordei", a declarat deputatul PIN. El a precizat ca a convocat Adunarea Generala in data de 15 decembrie.
In acelasi timp, el a sustinut ca, din punct de vedere public, PIN-ul a inregistrat un succes, fiind filiale judetene care au obtinut peste 5%, insa a recunoscut ca PIN are nevoie de mai multe "resurse si organizatii".
"In ceea ce priveste candidatura mea pentru un nou mandat la conducerea PIN, este un lucru la care trebuie sa reflectez. Pot sa fac multe lucruri in partid, pot fi si secretar general sau vicepresedinte. In niciun caz nu voi parasi partidul. Eu am fondat PIN-ul sa-l bag in Parlament si voi fi ultimul care pleaca din acest partid", a conchis Cozmin Gusa.
Potrivit datelor partiale anuntate de Biroul Electoral Central pentru europarlamentare, PIN a obtinut doar 2,64% din voturi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă