11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportVIDEO. UPDATE. Consultările de la Cotroceni, dintre președinție și premier, s-au încheiat...

VIDEO. UPDATE. Consultările de la Cotroceni, dintre președinție și premier, s-au încheiat fără să se ajungă la un acord comun. Ponta: Ne-am certat. Consultările nu aveau niciun sens

UPDATE. Premierul Victor Ponta a declarat că au fost discuții neplăcute și că aceste consultări nu aveau nicun sens. "Ne-am certat !", a declarat premierul Victor Ponta, după discuţia cu preşedintele Traian Băsescu, pentru Mediafax. "Premierul a prezentat argumentele Guvernului pentru menţinerea contribuţiilor de asigurări sociale la un nivel scăzut şi în următorii ani, iar preşedintele şi-a expus reţinerile legate de sustenabilitatea măsurii. Cei doi nu au ajuns la un numitor comun, este aşteptată acum decizia preşedintelui", au declarat surse de la discuții pentru Mediafax.

Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi Guvern, reprezentat de premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, pe tema legii privind reducerea CAS, desfăşurate luni la Palatul Cotroceni, au durat aproximativ 30 de minute.

 

—-

Consultările de la Cotroceni, dintre președintele Traian Băsescu şi Guvern, reprezentat de premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, pe tema legii privind reducerea CAS, s-au finalizat fără să se ajungă la un acord comun, informează B1tv. ro care citează surse politice, care mai susțin că discuțiile au fost tensionate.

Consultările au avut loc pe legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, proiect care se referă de reducere a CAS la angajator cu 5%, de la 1 octombrie.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că vrea să promulge reducerea CAS și că va avea și o consultare cu FMI pe acest subiect, dar a precizat că, dacă soluțiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat să retrimită legea în Parlament.

Președintele a arătat că a primit la promulgarea legea privind diminuarea CAS şi că are semne de întrebare privind oportunitatea măsurii, precizând că în aceste condiţii invită Guvernul la consultări, potrivit articolului 85 din Constituţie.

Cele mai citite

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă