12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportCongresul USL începe la 10.30

Congresul USL începe la 10.30

 

Peste zece mii de reprezentanţi ai USL se vor reuni astăzi de la 10.30, în Bucuresti, la Romexpo, pentru a valida echipa Victor Ponta – premier, Crin Antonescu – preşedinte.

Reprezentanţii Uniunii Social-Liberale vor adopta o rezoluţie de necolaborare politică cu PDL şi cu Traian Băsescu.

Prezent la reuniune va fi şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţinut de această alianţă pentru un nou mandat.

Înaintea manifestaţiei USL, liberalii şi social-democraţii vor oficializa primirea în rândurile lor a noilor veniţi din rândul PDL, între care Darius Valcov, primarul Slatinei, Vasile Pruteanu şi, cel mai important, fostul senior democrat-liberal, Sorin Frunzaverde. Fostul prim-vicepresedinte PDL va primi în cadrul congresului PNL funcţia de vicepreşedinte.

 

Înainte de congresul de astăzi, preşedintele Traian Băsescu le-a trimis o scrisoare liderilor USL, în care le garantează că va demisiona în timp util dacă vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă