9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportCongresul PSD. Adrian Năstase, primit cu APLAUZE. Antonescu: Am venit cu gânduri...

Congresul PSD. Adrian Năstase, primit cu APLAUZE. Antonescu: Am venit cu gânduri bune

UPDATE. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, în deschiderea Congresul PSD, că evenimentul reprezintă un moment de bilanţ al ultimilor trei ani pentru partid, şi ocazia pentru a prezenta proiectul pentru viitorul României.

Citeşte şi Năstase: O alianţă de genul USL-ului OMOARĂ proiectele ideologice. M-am plictisit să vorbesc despre acţiunile neconstituţionale ale lui Băsescu

 Ponta: Congresul PSD, moment de bilanţ pentru ultimii trei ani ai partidului

Cristina Ţopescu a intrat în PSD

_ _ _ _

UPDATE. Adrian Năstase a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în sală. Social democraţii s-au ridicat în picioare pentru a-l întâmpina.

Citeşte şi Năstase, aplaudat îndelung de cei prezenţi în sală la Congresul PSD

 —–

UPDATE: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la sosirea la Congresul PSD, că a venit cu “gânduri bune” la reuniunea social-democraţilor, scrie Mediafax.

“Au fost probabil, vor mai fi, nu doar în speech-ul meu de aici, care e un cuvânt de salut. În general, trebuie să punem lucrurile esenţiale înaintea incidentelor şi accidentelor şi vom şti s-o facem”, a precizat Crin Antonescu la sosirea sa la Sala Palatului, unde urmează să se desfăşoare Congresul PSD.

Citeşte şi Antonescu, la PSD: Dragii mei, vă mulţumesc. Când vom fi adversari, să nu uităm ce-am făcut împreună

Congresul PSD se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la şefia formaţiunii fiind actualul preşedinte, Victor Ponta, în timp ce Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte executiv.

Congresul este programat pentru două zile – vineri şi sâmbătă. Votul privind conducerea partidului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/2f3fd6523b2b8963c04a438518695c08/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

_ _ _ _

UPDATE: Fostul premier Adrian Năstase a declarat, vineri, că este prezent la Congresul PSD pentru a-şi reîntâlni cu emoţie prietenii.

“Am foarte mulţi prieteni in continuare (…) unii care consideră că m-am schimba, alţii consideră că nu m-am schimbat”, a afirmat Adrian Năstase.

Fostul premier a declarat, de asemenea, că de acum încolo, se va ocupa de politici neguvernametale, iar în ceea ce priveşte intrarea fiului său, Andrei Năstase în partid, politicianul a precizat că “va decide singur ce trebuie să facă”.

_ _ _ _

Congresul PSD se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la şefia formaţiunii fiind actualul preşedinte, Victor Ponta, în timp ce Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte executiv, scrie Mediafax.

Congresul este programat pentru două zile – vineri şi sâmbătă. Votul privind conducerea partidului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă.

Vineri după-amiază, înainte de începecrea Congresului, are loc şedinţa Consiliului Naţional.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD a fost validată o singură candidatură, cea a actualului preşedinte al partidului, Victor Ponta. Andrei Alexandru îşi depusese candidatura la şefia partidului, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.

Pentru funcţia de preşedinte executiv a fost, de asemenea, depusă şi validată tot o singură candidatură, ce a actualului secretar general, Liviu Dragnea.

Citeşte şi Ponta, lider suprem, cu Dragnea în coastă şi Năstase – „reper moral“

Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi. Cei 13 candidaţi sunt: Niculae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, Marian Vanghelie.

Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni de dezvoltare şi-au depus candidatura: Gheorghe Nichita – Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan – Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu – Sud; Paul Stănescu – Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă – Vest; Ioan Rus – Nord-Vest, Mircea Duşa – Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.

Candidaţii care şi-au depus candidaturile au fost validaţi de Comisia de Propuneri, care a analizat şi a verificat respectarea condiţiilor statutare. Astfel, candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, a cărei depunere a fost anunţată de Andrei Alexandru, nu se regăseşte în lista de candidaturi validate.

În premieră, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.

La eveniment vor participa şi vor susţine alocuţiuni preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou, preşedintele organizaţiei de femei a PES, Zita Gurmai, preşedintele PES, Sergei Stanishev, Sorin Oprescu, Ion Iliescu.

De asemenea, este aşteptată participarea lui Adrian Năstase, alături de ceilalţi preşedinţi ai PSD.

Tot la Congresul PSD va participa şi liderul PNL Crin Antonescu, împreună cu liderul PC Daniel Constantin.

Cele mai citite

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

De ce continuă protestele fermierilor în Europa?

Dintre toate protestele fermierilor din Europa, cele mai dure au fost în Paris și Bruxelles. În majoritatea țărilor UE, acestea continuă. Costurile mari la...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă