11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportCongres PSD: Unele candidaturi la functiile de conducere ar putea fi depuse...

Congres PSD: Unele candidaturi la functiile de conducere ar putea fi depuse individual

Decizia CExN privind depunerea candidaturilor la functiile de conducere in PSD pe liste ar putea fi ignorata de unii social-democrati, care isi vor depune candidaturile individual inclusiv la functia de presedinte al PSD, in baza actualului Statut, au precizat, joi, pentru Mediafax, surse din partid.

Sursele citate au aratat ca o parte a competitorilor pentru functia de presedinte al PSD isi vor depune candidatura individuala, in cursul zilei de joi, prin intermediari, in baza prevederilor actualului Statut, care reglementeaza candidatura pe functii, si nu candidatura pe echipe.

Potrivit surselor citate, cei care isi vor depune candidaturile in mod individual nu vor respecta decizia CExN luata luni si votata de presedintii de filiale cu 42 de voturi "pentru" si 12 voturi "impotriva", privind depunerea candidaturilor pe liste.

O parte dintre social-democrati isi vor depune candidaturi individuale si pentru functiile de vicepresedinte, au precizat aceleasi surse.

Conform deciziei CExN luata luni, termenul limita pentru depunerea candidaturilor pe liste la functiile de conducere in PSD expira joi, la ora 16.00.

Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, a venit, joi, la sediul central al partidului, el declarand ca isi va depune candidatura la functia de vicepresedinte pe lista lui Mircea Geoana.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan , venit, de asemenea, joi dimineata, la sediul PSD, a evitat sa spuna daca va candida la vreo functie de conducere in echipa lui Cristian Diaconescu sau daca il va sustine pe acesta la sefia PSD.

"Dupa parerea mea, nu s-a terminat inca discutia serioasa pe care trebuie sa o aiba liderii PSD in perspectiva Congresului de sambata. Probabil ca pana sambata dimineata, la inceperea Congresului, vom gasi o formula care sa duca PSD, la alegerile locale si parlamentare din 2012, acolo unde este locul, adica la guvernare", a spus Oprisan.

Intrebat daca ii convine ideea votului pe liste, Oprisan a precizat: "Nu discut decat pe legea fundamentala a partidului nostru, si anume Statutul PSD".

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă