27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCONGRES PPE la Bucureşti. Anca Boagiu: Promovăm o Europă competitivă. Nu putem...

CONGRES PPE la Bucureşti. Anca Boagiu: Promovăm o Europă competitivă. Nu putem separa statele nou intrare în UE de cele vechi

Vicepreşedinte PDL, Anca Boagiu, a declarat, miercuri, la Parlament, pentru Realitatea TV, că în cadrul Congresului PPE va fi promovată ideea de Europă competitivă. Ea a făcut referire la tratatul fiscal european.

“Nu poţi să separi statele nou intrare (în UE, n. red.) de cele vechi intrate.(…). Cancelarul german Angela Merkel a avut această idee a separării şi după discuţii cu aceasta s-a stabilit ca toate statele care vor să semneze pactul (tratatul fiscal) să îl semneze chiar dacă nu sunt state membre”.

“Nu putem crea o Europă cu două viteze”, a afirmat Anca Boagiu.

Boagiu a precizat, de asemenea, că “aderarea la spaţiul Schengen, ca de altfel şi rugămintea de a prelungi perioada de cheltuire a banilor dată de incapacitatea de absorbţie sunt subiecte care au fost pe masa discuţilor” avute cu liderii europeni.

Ele au fost prezentate de Traian Băsescu “şi ar trebui să fie susţinute şi de PSD şi PNL printr-un comportament civilizat”, a adăugat Anca Boagiu.

În privinţa posibilei numiri a sa în funcţia de vicepreşedinte PPE, Boagiu a explicat că există şanse ca ea să obţină această funcţie.

“Nu ascund faptul că sunt o persoană cunoscută la nivel European, datorită mandatului de ministru al integrării”, prin urmare reprezintă garanţie pentru PPE “faptul că am colaborat atunci pentru promovarea idelor europene”, a precizat Anca Boagiu.

Citeşte şi:

LIVE TEXT. CONGRESUL PPE, LA BUCUREŞTI: Merkel, Barroso şi Reding, în România – Congres cu LEŞINURI şi PROTESTE

Blaga: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE nu este motiv de suspendare, şi Ponta ştie asta

CONGRES PPE la Bucureşti. Tokes: Este nevoie de un sistem de federalism în România

 

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă