10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportComisia Europeană analizează procesul revizuirii Constituţiei

Comisia Europeană analizează procesul revizuirii Constituţiei

Comisia Europeană va analiza în detaliu procesul revizuirii Constituţiei în România, a spus secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, informează Mediafax.

Declaraţia a fost făcută cu prilejul întâlnirii de marţi a oficialului european cu ministrul român de Justiţie, Robert Cazanciuc.

De asemenea, ministerul Justiţiei precizează că secretarul general al CE a apreciat activitatea instituţiilor cu rol major în combaterea corupţiei, dar aşteaptă „o accelerare a ritmului în care instanţele pronunţă hotărâri în cauzele de corupţie”. 

Citeşte şi: Noua Constituţie. Mandatul membrilor CSM redus la 4 ani, doi membri în plus ai societăţii civile

În cadrul discuţiei bilaterale de marţi între Cazanciuc şi Catherine Day s-a pus accent pe priorităţile mandaului justiţiei şi progresele înregistrate în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, se precizează în comunicatul ministerului Justiţiei.

„Oficialul european a ţinut să sublinieze importanţa respectării de către autorităţile române a termenelor deja asumate pentru intrarea în vigoare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. De asemena, a precizat că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene. A fost apreciată activitatea instituţiilor cu rol major în combaterea corupţiei, dar este aşteptată o accelerare a ritmului în care instanţele pronunţă hotărâri în cauzele de corupţie”, mai precizează comunicatul remis.

Citeşte şi: SCANDAL pe Constituţie. PDL a PĂRĂSIT comisia de revizuire. Vezi de ce

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă