11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportCNSAS: Niciunul dintre candidatii la presedintie nu a colaborat cu Securitatea

CNSAS: Niciunul dintre candidatii la presedintie nu a colaborat cu Securitatea

Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, ca niciunul dintre cei 13 candidati la functia de sef al statului nu a colaborat cu Securitatea.

Conform documentului citat de Mediafax, membrii Colegiului au decis in sedinta de joi, sa mentina deciziile de necolaborare cu Securitatea emise anterior pentru Crin Antonescu, Traian Basescu, George Becali, Mircea Geoana, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu, Constantin Rotaru si Corneliu Vadim Tudor. Toti acestia au fost verificati in trecut si, intrucat nu au aparut informatii noi, deciziile anterioare in cazul lor au fost mentinute de membrii Colegiului.

Alti trei candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni – Ovidiu Iane, Gheorghe Manole si Constantin Ninel Potarca – au primit, tot joi, adeverinte de necolaborare cu Securitatea.

Un alt candidat inscris in cursa, Remus Cernea, nu a putut fi verificat de CNSAS din punct de vedere al eventualei colaborari cu Securitatea pe motiv ca acesta nu implinise 16 ani la data de 22 decembrie 1989.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă