10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCioloș: O să anunţ săptămâna viitoare data alegerilor

Cioloș: O să anunţ săptămâna viitoare data alegerilor

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că va informa săptămâna viitoare despre data alegerilor.

"O să informez săptămâna viitoare și legat de data alegerilor", a spus Cioloș, într-o conferință de presă susținută la Chișinău, întrebat dacă are amănunte privind ziua organizării scrutinului parlamentar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că data alegerilor va fi anunțată cât mai curând.

"Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată. (…) Prim-ministrul mi-a confirmat că există discuții cu liderii partidelor", a afirmat Iolu.

Întrebat dacă variantele pentru organizarea alegerilor generale sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie, Iolu a răspuns că toate aceste zile sunt luate în calcul.

"Pentru unele dintre ele, cel puțin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituționalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuali până când au loc aceste alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă