11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportCine sunt candidații care s-au înscris în cursa pentru șefia ANI

Cine sunt candidații care s-au înscris în cursa pentru șefia ANI

Actualul vicepreședinte al Agenției Naționale de Intergitate (ANI), Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu și-au depus candidaturile pentru președinția Agenției Naționale de Integritate (ANI), conform unor surse oficiale. 

Postul de președinte al ANI a rămas vacant după ce Horia Georgescu și-a dat demisia, fiind cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP. El este acuzat că, în calitate de membru al comisiei de despăgubiri, în 2008-2009, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate fuseseră supralicitate. Astfel, Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei ).

Citește și: Lovitură devastatoare pentru ANI

Din 24 iulie până în 14 august, candidații trebuie să depună planurile de management pe baza cărora vor susține interviurile.

Proba scrisă va avea loc în 24 august, la ora 12.00, la sediul Agenției Naționale de Integritate, iar interviurile vor avea loc în 11 septembrie. 

Consultați bibliografia atașată articolului, pe care trebuie să o parcurgă candidații.

Știre în curs de actualizare 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă