7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCine este Adrian Ţuţuianu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al...

Cine este Adrian Ţuţuianu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Apărării

Adrian Ţuţuianu, propus pentru funcţia de ministru al Apărării, este senator PSD și preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI.

Înainte să devină senator, el a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

După alegerile parlamentare din 2016, Adrian Ţuţuianu a obţinut un mandat de senator, prelunând conducerea Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Din anul 2000 este lector și, ulterior. conferenţiar universitar la Universitatea Valahia din Târgovişte, în cadrul Facultăţii de Drept.

Adrian Ţuţuianu a fost parlamentar în legislatura 2008-2012, ulterior ocupând funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În perioada 2004-2008 a fost consilier judeţean, iar anterior avocat, mediator şi practician în insolvenţă.

Adrian Ţuţuianu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Colegiul Naţional de Apărare în anul 2010, fiind doctor în Drept. Potrivit datelor din CV, cunoaşte Limba Franceză.

După protestele de la începutul anului 2017, fiica lui Adrian Ţuţuianu a avut o postare pe Facebook în care spunea despre protestatari că ies “ca oile în Piaţa Victoriei” şi îi provoacă “scârbă”, postare despre care senatorul a spus că este “neinspirată”, dar şi copii săi “au dreptul să spună ceva”.

Din declaraţia de avere postată pe site-ul Senatului României reiese că deţine, împreuna cu familia, cinci terenuri în judeţul Dâmboviţa, unul de 24 de metri pătraţi şi un loc de parcare în Bucureşti, sectorul 4. În Tâgovişte, soţia sa are un apartament de 56 mp, un alt imobil de peste 170 mp, iar în Bucureşti un imobil de 125 mp. Una dintre fiicele sale deţine în comuna Răzvad un imobil de peste 200 mp şi în Târgovişte un altul de 82 mp. Pe numele lui Adrian Ţuţuianu este şi un apartament de 86 mp în Târgovişte.

Potrivit documentului menţionat, deţine, împreuna cu soţia, două maşini Volkswagen, fabricate în 2015, şi o alta, aceeaşi marcă, din 2010. Are trei credite în valoare totală de aproximativ 85.000 lei. În 2016 a obţinut în jur de 127.000 lei de la Senat, CJ Dâmboviţa şi Universitatea Valahia. Soţia sa, inspector în cadrul prefecturii Dâmboviţa, a avut venituri de 34.000 lei, iar dintr-un contract de închiriere a obţinut peste 67.000 lei.

La categoria investiţii şi împrumuturi acordate, apare suma de 15.900 euro direcţionată către firma SC Ventrom SRL, la care acţionari sunt soţia şi fiica sa. De asemenea, acesta a contribuit la campaniile electorale, locale şi parlamentare, din 2016, cu suma totală de 12.500 lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă