17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportChirtoacă: Procuratura confirmă un exemplar falsificat al Monitorului Oficial al României

Chirtoacă: Procuratura confirmă un exemplar falsificat al Monitorului Oficial al României

Dorin Chirtoacă a primit confirmarea Procuraturii Generale a Republicii Moldova că un exemplar al Monitorului Oficial al României a fost falsificat, după ce primarul Chişinăului îl acuzase pe adversarul electoral Igor Dodon de acest lucru, informează PRO TV Chişinău, relatează Mediafax.

Dorin Chirtoacă susţine că a primit joi după-amiază răspunsul de la Procuratură.

Potrivit lui Chirtoacă, Procuratura urmează să investigheze acuzaţiile de fals şi uz de fals aduse lui Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă a depus o sesizare prin care îl acuză pe Igor Dodon, contracandidatul său în cursa pentru postul de primar al Chişinăului, că ar fi falsificat un exemplar din Monitorul Oficial al României pentru a-l prezenta drept dovadă a presupuselor escrocherii în dosarul troleibuzelor.

„A vrut să ajungă la primărie, drumul este spre puşcărie”, a declarat Dorin Chirtoacă, pe 10 iunie, despre Igor Dodon, acuzându-l că ar fi falsificat Monitorul Oficial din România pe care l-a prezentat drept dovadă a presupuselor escrocherii în dosarul troleibuzelor. Dodon nu a comentat deocamdată acuzaţiile.

„Igor Dodon a prezentat în cererea la Procuratură un fals al Monitorului Oficial. S-au decupat mai multe bucăţi şi s-au lipit şi a ieşit Monitorul oficial al lui Igor Dodon. El se face vinovat de mai multe infracţiuni, care se pedepsesc conform Codului Penal: fals în declaraţii, fals în documente oficiale. De aceea, ne adresăm procurorului general să investigheze acest caz şi să-l tragă la răspundere conform legislaţiei”, afirmase Chirtoacă.

„Vom cere de la Igor Dodon încasarea contravalorii a 100 de troleibuze noi drept recompensă pentru atentarea la reputaţia profesională”, a încheiat Chirtoacă.

Candidatul PCRM la funcţia de primar al Chişinăului, Igor Dodon, ceruse Procuraturii Generale anchetarea adversarului său Dorin Chirtoacă, pe care îl acuză de implicare în acte de corupţie. Igor Dodon l-a acuzat pe Chirtoacă de faptul că ar fi implicat direct în acte de corupţie la Primăria oraşului Chişinău.

„Toate întreprinderile municipale procură carburanţi de la companii afiliate Partidului Liberal; materialele pentru repararea drumurilor, inclusiv a străzii Alba Iulia, au fost achiziţionate dintr-o singură sursă; rutele de microbuz sunt vândute prin intermediul unei scheme frauduloase„, a declarat Dodon. Candidatul comuniştilor susţine că are dovezi în acest sens şi le va prezenta procurorului-general, Valeriu Zubco.

Cele mai citite

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Străbunicii criminali ai Europei

Uitata doamnă Merkel vrea să rămână în neuitare și își publică memoriile intitulate grandios,”Libertatea”. Titlul e de o maximă ipocrizie, libertatea individuală fiind cel...

Tinerii din Generația Z se demotivează rapid la locul de muncă dacă nu primesc atenția necesară, avertizează experții HR

Tinerii angajați din prezent își doresc să avanseze rapid și să fie implicați activ la locul de muncă, însă se demotivează ușor dacă angajatorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă