12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportChiliman: Vom opri "şmecheria" în Sectorul 1 prin eliminarea "parcagiilor"

Chiliman: Vom opri “şmecheria” în Sectorul 1 prin eliminarea “parcagiilor”

Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat miercuri că are în vedere două direcţii pentru combaterea “şmecheriei”, eliminarea “parcagiilor” şi stoparea abuzurilor firmei de ridicări auto, urmând ca în zonele cu probleme Poliţia Locală să patruleze zilnic pentru a-i amenda pe “micii interlopi”, relatează Mediafax.

“Şmecherii formează o categorie socială vastă, cu multiple forme de manifestare, dar cu o trăsătură comună – dispreţul faţă de persoana şi drepturile semenului lor. Pe şmecheri îi găsim peste tot (…)”, a spus primarul Sectorului 1.

Andrei Chiliman a arătat că în zonele cu probleme vor fi amplasate camere de luat vederi şi “panouri de avertizare antişmecherie” prin care cetăţenii sunt informaţi că parcarea este gratuită, iar reprezentanţii Poliţiei Locală vor patrula zilnic, după un orar bine stabilit.

Potrivit primarului Chiliman, “parcagii, ca şi cerşetorii, reprezintă forma primară de şmecherie cu care se confruntă bucureştenii în viaţa de zi cu zi”.

“Vorbim de indivizi care, abordând un stil care combină cerşetoria şi ameninţarea, îi invită, contra cost, pe bucureşteni să-şi aşeze maşinile pe locuri în care parcarea este fără plată. Cultura urbană i-a numit «parcagii». Eu îi numesc mici interlopi (…)”, a mai spus Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a arătat că, pentru început, reprezentanţii autorităţii locale vor avea în vedere arterele şi zonele din centrul oraşului, Calea Victoriei, Pieţele Lahovary şi Amzei, zona Dorobanţi – Radu Beller, strada Academiei şi altele.

“În aceste zone găsim cea mai mare concentraţie de şmecheri care bagă bani în buzunar, deşi parcarea este gratuită”, a precizat Chiliman.

Edilul Sectorului 1 a reamintit cetăţenilor că în aceste zone parcările sunt gratuite de luni până vineri la ora 17.00, iar sâmbăta şi duminica, pe parcursul întregii zile, invitându-i pe aceştia să sesizeze orice parcare “şmecherească” nesancţionată şi orice abuz al firmei de ridicări auto, la numărul de telefon “antişmecherie” – 021/9540.

“Veniţi alături de noi în lupta împotriva şmecheriei! Fără ajutorul dumneavoastră nu putem câştiga”, le-a transmis Chiliman cetăţenilor.

De asemnea, primarul Sectorului 1 a mai arătat că, urmare a numeroaselor sesizări primite de la cetăţenii ale căror autoturisme au fost ridicate din zone în care, teoretic, parcarea este interzisă, dar unde nu există parcări de reşedinţă, a cerut firmei de ridicări auto să acţioneze “exclusiv” pe arterele şi în zonele centrale.

Chiliman a mai spus că încă din 2011 a fost stabilit, împreună cu Poliţia Locală, un plan de intervenţie, fiind identificate zonele în care se poate acţiona şi excluse străzile în care nu există parcări de reşedinţă, sau cele în care acestea sunt insuficiente.

“Dacă firma nu respectă aceste dispoziţii, în 60 de zile voi cere Consiliului Local să rezilieze contractul. Îi asigur că o voi face, chiar dacă va fi ultimul meu act de primar din prezentul mandat”, a mai spus Chiliman.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă